2022. február 25., péntek

Szülinap? Szülihónap? Szüliév!

 Úgy döntöttem, nem aprózom el, négy évtizednyi földi pályafutás megérdemli a nagy csinnadrattát, igaz? :) Így idén (bár csak júliusban lesz a napja) korán elkezdtem az ünneplést. :))


Na jó, azt hiszem, kerek szülinap nélkül is úgy alakítottam volna, hogy előbb-utóbb jusson pénzmag erre a cukiságra. Az Ashford elektromos rokkát még az előző szériája alatt néztem ki magamnak, kütyüfüggőként azonnal vonzott, ahogy megláttam. Évekig nézegettem az unboxing meg review videókat, aztán sóhajtva leültem Guszti, a Kromski Fantasiám mellé. 


Mostanában viszont elkezdtem érezni a korom. Vagy legalábbis az elmúlt éveket. :) Már fájdogál itt-ott, év végén a karom is bekakukkolt, bevallom, már nem esett jól végigpedálozni egy-egy fonást. Könnyebb lenne, ha a kis mennyiségű, egy-, max kétágú, vastagabb fonalakra buknék, de így, hogy háromágú, fingering, pulcsimennyiség a cél, egy projekt bizony több km-nyi és sok-sok órányi fonást jelent. 


Nem magyarázkodom tovább, nemrég beköltözött hozzám Ő. És mert KicsiKató világában nem létezhetsz név nélkül, Battki lett. De komolyan. :)) 


Első projektnek valami strapabíró alapanyagot szerettem volna, voltak némi fenntartásaim a fonás gördülékenység illetően, ezért a Kingától kapott csigákat választottam. Jó tömörre fésülte őket, ki akartam használni, hogy a gyapjúszálak a szokásosnál erősebben kapaszkodnak egymásba. A számításom be is jött, egy ideig küzdöttem ugyan az egyenletességért, aztán elengedtem a maximalizmust. Onnan nem is tépte a szálat a rokka, gond nélkül fontam és cérnáztam. <3


Imádom, a végeredmény szinte tökéletes fingering méret. WPI-t nem számoltam, de a meleg vizes fürdő után szépen ki is virágzott a fonal.


Szeretném majd egyszer egy fair isle pulcsiba mintaként bedolgozni, talán egy sötétkék, gyári alapba? Vagy feketébe? Pontos adatok, több kép szokás szerint a linkre kattintva elérhetőek! 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails