2012. március 2., péntek

handspun friday

Talán nem véletlen, hogy beleégett a zsigereimbe ez a két szó, ugyanis bevallom, függő lettem. Már megint. Most épp Monika blogjától. Múlt héten már az történt, hogy péntek reggel felébredvén nem azért örültem, hogy már csak egy napot kell dolgozni, itt a hétvége, hanem hogy új handspun friday posztot olvashatok. Duuuuuurva.
It can't be random I chose this phrase by title, must say I'm addicted (have you heard it from me a few times?:) Now I'm addicted to Monica's blog. Last Friday morning I was happy, but not because there were only one day left before weekend, but because of her coming Handspun Friday post. Weird.

Aztán arra gondoltam, milyen kár, hogy magyar fonós posztot alig látok. Pedig nagyon sokan hajtjuk otthon a rokkát, sokan pörgetjük az orsót, mégsem blogolunk róla eleget. Pedig miért ne lehetne megmutatni a fonalat, ami ugyan csak egy fonal, néha egyszínű, néha semmi csicsa nincs benne, mégis többtízórás munkánk van benne??? Ezért arra biztatom fonós barátnőimet és a még ismeretlen bloggerinákat, legyenek rendszeresen rokkás/orsós bejegyzéseink! Inspiráljuk egymást és azokat, akik még csak körbeszaglásszák a témát!
I thought it was great if I could be inspired by Hungarian spinning posts. I know there are some, but we could be much busier. I know it's not so popular like a shawl or pullover, but we work with a fleece for hours and days to get a yarn. So why not? Let's post more about spinning!

Én a magam részéről szeretném átvenni a handspun friday tematikáját és péntekenként megmutatom, ha van valami újdonság. Szeretném felajánlani a lehetőséget másoknak is, hogy ha van kedvetek, levélben küldjétek át nekem az adott heti fonós bejegyzésetek linkjét, azt péntekenként közzéteszem.
I'd like to borrow this idea and blog about spinning (almost) every Friday. And also would like to offer to other spinners a chance, if you email me your last week's spinning post, I'll show it on next Friday.
És akkor induljon a móka: ez a legújabb fonalam. Még tavaly vettem egy-egy adag fekete és vörös gyapjút a manoposta.hu webáruházból, direkt erre a célra. Történt ugyanis, hogy Anett annyit emlegette a piros-fekete fonalát, hogy elkívántam tőle, amúgy kicsikatósan. Adri mutatta meg, hogy akár egy kutyakefével is egymásba lehet bolondítani a gyapjú szálait, azt is beszereztem és indulhatott a munka.
At first here is my latest yarn. Last year bought some red and black fleece for this project. Anett talked so much about her red-and-black yarn, that I wanted to have it on my own way. Adri show me how to card with dog-brushes, there were no more rocks.
Összesen 351 grammnyi, 954 méter körüli, ebből már talán kijön egy kis csipkés, rövid ujjú kardigán, legalábbis ezt tervezem. Szenvedély és tűz a négyzeten:)))
Total weight is 351 g, about 954 meters, hope it will be enough to knit a lace cardi. Passion and fire, just love it:)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails