2015. január 6., kedd

az egyszerű, de nagyszerű Traveler's Notebook

Naptárfüggő vagyok. És papír-. És toll-. A függőségek átjárják az életem, pont a papírféle maradna ki? :) Ebben a posztban az új szerelmem, a Traveler's Notebook-ot (TN) szeretném megmutatni, talán egy másik posztban összeszedem, mikkel tartom kordában a milliónyi érdeklődési köröm és a kicsikatóságokat, mert az már sok lenne egyben..

Szóval TN. Nem nagy durranás, mégis zseniális (és ősrégi!) ötlet. Egy darabka bőr, kalapgumi, füzetek és megszületik a csoda. (most, hogy próbálok rájönni, miért kattantam rá ennyire pár hónapja, nem tudom megmondani, de komolyan lázba hoz, hogy külön TN-ben rendszerezhetem az életem különféle területeit. egyébként is a mindennapi boldogságaim masszív alapját képezi a sok dokumentálás, szeretek nyomot hagyni, na:))

Persze meg lehet venni készen, tizenezrekért, de a., hál'Istennek közelstávol nem találtam boltot, ahonnan vettem volna, b., ez mégiscsak kreatív blog (még:)) és nem marketinplacc. Szóval lássuk, hogy csináltam:

Szükségünk lesz egy darab bőrre, nekem szerencsére évek óta gyűrődött pár szabászati maradék egy szatyorban. Sajnos elég puhák, de szegény ember vízzel főz, ha tehetitek, masszív anyagot használjatok, akár bőrt, akár vetex-szel jól megerősített anyagot. Kell még nekünk vékony kalapgumi, valami, amivel lyukat ütünk a TN-be (kisolló is megteszi), füzetek és csak a csicsa kedvéért szalvéta és/vagy mintás papír, hozzá pedig hőre olvadó kétoldalú vetex.

A folyamat legnehezebb és leghosszabb része volt, hogy kitaláljam és megszerkesszem a füzeteket.  Napokon, heteken át mértem, rajzoltam, nyomtattam, vágtam és kicsit káromkodtam is, mire összeállt a végső kép. :) 

Tulajdonképpen bolti füzetet is használhattok, sőt, lapokat félbehajtva is működik a dolog, még csak füzetté sem kell őket varázsolnunk. Ha mégis szeretnénk, én ezt a tutorialt követtem, minden füzetemet így fűztem.

A TN-t ez alapján készítettem. Szerintem zseniális videó, persze ezer változata van a gumizásának is, a sajátjaimnál is többféle verziót használtam, de kiindulásnak ez tökéletes. 

Ha eszerint fűzzük, egy gumiszalag van a TN belsejében, innen jön a trükk. Még több gumi segítségével plusz füzeteket kapcsolhatunk az előzőhöz! Varázsos, ugye? :D :P

Tádáááám:) Egy anyunak:

egy a kicsikatóságoknak:

egy a spirituális útnak:

és egy a naplóknak. Itt csücsül a daily happiness, az egymondatos naplóm és még egy, ezt a neten lőttem, 365 kérdés 365 napra. nyelvgyakorlásnak is jó. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails