2009. március 28., szombat

cserebere, fogadom: többet vissza nem adom...

Bizony-bizony, túl vagyok életem első csereberéjén:) Pár hete Kata hagyott egy kedves kommentet a táskáimat dicsérve, erre én megláttam a karkötőit és elájultam. Rögtön felajánlottam "szolgálataimat", és pár hét, valamint pár levélváltás után megtörtént a csere:)
Kaptam egy csodaszép karkötőt és egy mobildíszt is bónuszként:)

Well, I'm over my first changing:) Kata left a comment at my blog a few weeks ago, then I saw she makes so beautiful beaded bracelets... We've changed some mails and this week we sent the parcels:) I got a wonderful bracelet and a little trimming to my mobile phone:)


Kata egy barna-narancs táskát kért, ezt már mutattam nektek, de utolsó pillanatban sikerült egy kis hátizsákot is megvarrnom a kisfiának, akinek nemrég volt a szülinapja:)
Kata asked me to sew a bag, I've showed it to you, but in the last day I could sew a little backpack for Kata's son too:)


Sok minden mást is varrtam, egy tavaszi szett készül itthonra, amint meglesz az összes kitervelt darabja és kisüt a nap, máris mutatom. Addig itt van egy kérésre készült tolltartó...
I've sewn many other crafts, I'm working on a springlike set to our home, if I'm ready, I'll come with the photos. Till that here's a pencil case...

... és egy nagyon-nagyon friss ruha, fél órája lettem vele kész. Mell alatti varrással, pamutpóló anyagból. Burda 2006/5, 123-as modell kissé megvariálva. Nekiálltam a rég hőn áhított hagymaszoknyámnak is, ám a varrásnál rájöttem, rosszul szabtam ki a hátulját, várnom kell hétdőig egy kis anyagutánpótlásra:))
... and my brand new dress. I started to sew my beloved onion-skirt too, but I realised I missed the cutting, so I have to wait until Monday with it:))

És egy kis segítséget kérnék. Gondolatban szemezgetek egy új fényképezőgéppel, a mostani ár kiszolgálta az idejét. Fotózáshoz nem nagyon értek, a gépekhez még kevésbé... Különféle kirándulásokon, társadalmi rendezvényeken használnám és persze a munkáim bemutatásához. Szeretnék olyan 'ráfókuszált, távolban elhomályosodó' :)) képeket készíteni, pl. fogalmam sincs, ez mitől lesz olyan... Persze nem költenék rá túl nagy vagyont... Tudtok esetleg tanácsot adni, mire érdemes figyelni, milyet érdemes venni, mitől tudok olyan kis profi képeket készíteni? Köszönöm előre is:)

Szép estét nektek!!

16 megjegyzés:

Mamis írta...

Már azt hittem nem is hallunk felőled!!! Nagyon jókat alkottál ismét.A ruha pedig szupi!!!!

Clinique-Bogi írta...

Csupa csoda!

Abile írta...

Csodálatos dolgokat alkottál és a "fényképalbum" is fantasztikus!!

A mi fényképezőgépünk egy Nikon 4100-as. Már jó néhány éve vettük. A háttérben homályosodó képek nekem attól lesznek olyanok, hogy van rajta egy választható fényképezési mód, amivel nagyon apró dolgokat lehet fényképezni, nagyon közelről. Ilyenkor a háttér homályosabb lesz.

Altair írta...

Olyan elhomályosodást most is készíthetsz a photoshop segítségével. A "magnetic lasso tool" (a bal oldali kis ikonok - mint a paintben - közül a második sor első kockájában találod) segítségével kijelölöd az élesnek kívánt alak körvonalát, majd a menüsoron kiválasztod a Select/Inverse funkciót és utána válaszd a menüből mondjuk a Filter/Blur/Gaussian Blur funkciót. De más háttereket is készíthetsz így, pl. elcsavarhatod a hátteret (Filter/Distort/Twirl), fekete-fehérre változtathatod (Layer/New Adjustment Layer/Channel Mixer ott a Mode: Normalt változtasd Saturationra, nyomj egy OK-t és a megjelenő ablak alján pipáld ki a monochrome-ot).

Nekem egy Fujifilm Finepix A900-om van, amivel nagyjából elégedett vagyok, de nincs optikai keresője, csak az LCD-n nézve tudsz fényképezni. :o( De ez csak egy compact gép, nem profi.

Kalex írta...

1 hét után örülök, hogy látlak ismét... nagyon szép ajándékot kaptál / cseréltél! :o) És biztos a kisfia is örül annak a kék tatyónak!
:o)
A ruhát magadnak varrtad???
Nekünk Sony H50-es gépünk van, a mai gépek egyik legjobbja - ezt mondják a tudorok. Most olyan 70eft körül van. Elhomályosodott képet úgy tudsz csinálni, hogy a fényképezőnek van egy "makró" módja és ha abban fényképezel közeli tárgyat, akkor lesz a háttér elmosódott!
Készül a tutorial-os táskád magamnak... :o)

Dia írta...

Szuper dolgokat készítettél! Engem a gyerek hátizsák fogott meg a legjobban. A tutorial-t meg lehetne tudni róla? :-)
Nekünk Sony Cyber-shot gépünk van, 7,2 megapixeles.Én teljesen meg vagyok elégedve vele. Nem egy csúcsmodell, de mivel nem vagyok egy fotóművész, nekünk tökéletes :-)

bruercsi írta...

Varrtál, mint a gép... :) és még szépek is és praktikusak is lettek!
A fényképezőről szerintem kdatta tudna segíteni, mert Ő nagyon profin kattint. Szerintem az első dolog, mait el kell döntsél, mennyi a maximum összeg, amit rászánsz, aztán lehet keresgélni, amit én szem előtt tartok egy fényképező esetén, az a reakció idő (ez események fotózásakor érdekes) és az optikai fókusz.

Zazálea írta...

Biztos lehetek benne, hogy ha pár napig nem jelentkezek, akkor utána fotók tömkelegét zúdítod ránk. Hála Istennek. :o)
Hihetetlen csaj vagy, na.

hortenzita írta...

Igzalmasak ezek a csere-berék!

Gira írta...

Jaj de szép az a ruha :O Te egy ezermester vagy ;)

Kata írta...

Itt is köszi Mindent!!!!!!!! :D

Nagyon szép lett a ruha! :)

Viki írta...

Elhomályosodást utólag legegyszerűbben a Picasa segítségével csinálhatsz (effektek -> puha fókusz). Persze a photoshop is jó, csak az kicsit bonyolultabb.

Nagyon szép dolgokat alkottál!

KicsiKató írta...

Köszönöm a segítségeket! Kicsit kiokosítottam magam, beszéltem barátokkal is, így a végső döntésként - talán:) - egy Fujifilm s8100 lesz a befutó:)

Dia, a tut nagyon egyszerű. A táska teste 40x20 cm félbehajtva. Szendvicseltem egy vatelinnel, lekukacoltam és a széleken összevarrtam. Az előző tut-ban leírtak szerint kialakítottam rajta egy pici sarkot és levarrtam. Ha megnézed az oldalsó képet, akkor látszik, hogy oda alulra varrtam egy-egy gombot. A hajtóka kb. 10x20 cm, 2 réteg összevarrva, kifordítva és letűzve. Megvarrtam a bélést is, összefogtam a külső résszel és a visszaszegés közben odafogtam a hajótkát és a két pántot (azok kábé hatvan centisek, fogalmam sem volt, mekkora kell egy ekkorka kisfiúnak:) Összevarrtam a tetejét, majd a pánt alján megvarrtam pár gomblyukat, hogy állítható legyen.

Ha valamelyik rész nem túl egyértelmű, szólj légyszi:)

Kalex, a ruha az enyém lett.

Sofie írta...

Nagyon tevékeny voltál megint! Szépeket alkottál és nagyon tetszik az új karkötőd is!

bruercsi írta...

Megkukkantottam a géped paramétereit!
Ütős gép a kicsike!! Használd sokáig, örömmel!! Majd mesélj a tapasztalataidról, jó?

KicsiKató írta...

Köszi:)))

Mesélek majd, amint lesz elég jó:)) Most még bőven tanulom, most jöttem a könyvtárból, kihoztam három vaskos könyvet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails