2008. október 25., szombat

szeretet

Nehéz napokat élünk... Drága nagyikám tegnap óta kórházban van, ami az ő korában már nem túl biztató dolog... Kilencvenöt évvel ezelőtt született október hatodikán. Szerencsére egészen az utolsó napokig élhető és boldog életet élt, főleg az utolsó években. Sokat elmond róla, hogy egy hete ilyenkor még felkértem táncolni és igent mondott. Persze már csak ringatóztunk, de akkor is... Talán megéreztem ezt, nem is tudom, mindenesetre elhatároztam két hete, minek várjunk karácsonyig az ajándékával:) Elkezdtem tervezgetni, lassacskán beszereztem minden hozzávalót és az utolsó itthon töltött éjszakáján készre varrtam a képét, amit az ágya fölé teszünk. A családját ábrázolja, rajta van az esküvői fotójuk és mind a nyolc gyereke, akik megérték a felnőttkort (tíz gyermeket szült).
We live so hard days... My beloved grandma is in hospital, and that isn't so good news at her age... She was born 95 years ago on 6th October. Fortunately she lived really happy life, especially in the last few years. It says a lot about her that we danced a weak ago. Of course we moved just slowly, but danced... Maybe I had a premonition, I don't know, but I decided to give her a Christmas present before December:) I started to planning, bought everything for it and I sewed it on her last night at home. It's a wallhanging for her bed-place, it portrays her whole family, the marriage-photo and her 8 children who lived till the adulthood (she gave birth for 10 children).

Mással is foglalkoztam mostanában - próbálkozom képeslapokkal és hímzett karácsonyfadíszekkel. Eddig ezek készültek el, de van pár tervem a későbbiekre is:))
I sewed some else too - I'm trying to make postcards and machine embroidered Christmas-ornaments too. These are the results, but I have some more plans for the future:))


15 megjegyzés:

zazálea írta...

Nagyon összefacsarodott a szívem.

Ahama írta...

Együttérzek Veletek és nagyon szorítok,hogy mielőbb felépüljön a Nagymama. Nem szabad feladni az ebbe vetett hitet, és felé is ezt kell sugározni. 95 év az gyönyörű, szinte hihetetlen és nagyon-nagyon szerencsések vagytok, hogy ezt együtt Vele megérhettétek.

KicsiKató írta...

Köszönöm lányok. Igazság szerint nagyon beteg és bár már nem hallotta már, de azt mondtuk neki, ő dönt. Erős asszony, ha túl akarj élni, simán megcsinálja, de ha menni akar, elengedjük...

Mamis írta...

Én is csatlakozom. Sok erőt kívánunk a nagymamádnak és nektek is ehhez az időszakhoz.Gyönyörű kort élt meg!
Az ajándékod meg csodálatos lett...

Princi írta...

Mamist tudnám csak ismételni...

mammka írta...

nehéz ilyenkor bármit is írni...nagyon szép ,hogy így körülveszed szeretettel...így könnyebb neki...csodálatos az ajándékod!!!
Hallja amit mondotok neki,csak nem tud válaszolni...

bruercsi írta...

Drága Katóka! Sok erőt kívánok Neked és egész családodnak! Nagyidnak én azért mégis csak azt kívánom, hogy tudjon maradni még! Gyönyörű, amit varrtál, igazán Neki szól!!

Szera írta...

Az én nagymamám 2éve halt meg, 92 évesen. A nővérek könyörögtek, hogy engedjem el, de én csak bömböltem a folyosón, csináljanak valamit, azt akarom, hogy éljen!!! Aztán kijózanodtam, odaálltam az ágyához, már napok óta nem reagált semmire, megsimogattam, mondtam neki, hogy itt vagyunk mindannyian és mostmár ne törődjön semmivel, csak pihenjen, mondtam, hogy nemsokára találkozunk, ott lesz apu is, aki az egyetlen gyereke volt, a nagyi 16 évvel élte túl... mondtam, hogy gondoljon a zalai házra, ahol született és sokáig ott élt,a kerti virágokra... adtam egy puszit a fejére és elengedtem... Nagyon hiányzik, de a feltámadáskor újra találkozunk... TUDOM!

Judit írta...

Mióta anyuka lettem olyan kis érzékeny lettem, mindent megkönnyezek...
Sok erőt a családnak!
Gyönyörű lett a falikép!

Szilda írta...

Olyan szépeket írtok, és készítetek. Jó ide benézni.

Bea írta...

Nagyon szép az ajándékod! Bízom benne, hogy még együtt tudtok örülni a faliképnek!!!!

Marit írta...

I am sorry to hear about your grandmother, but what a wonderful gift you have made for her.

Naomi írta...

Mélyen együttérzek Veled! ...és a lehető legjobbakat kívánom a drága Nagyikádnak! Legyen erős, és győzzön!!!
Puszillak, kitartás! Veled vagyok lélekben!

Ibcsy írta...

Két éve éltem át ugyanezt, ezért én is tudom milyen fájdalmas érzés. Kívánok sok erőt nektek. Gyönyörű az ajándék amit készítettél neki.

Violini írta...

Nagyon szép ajándék,remélem nézegetheti még az ágya fölött!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails