2008. szeptember 20., szombat

ajándékok

Itt vagyok és bizony nem tétlenkedtem az elmúlt napokban. Talán még nem kellene megírnom ezt a bejegyzést, de kockáztatok egy kicsit, hátha nem nézi senki illetékes délutánig a blogot. Ugyanis ajándékokat varrogattam mostanság.
Ma délután különleges ünnepet ülünk. 15 éve ebben a hónapban ismertük meg egymást az akkori osztálytársaimmal. Ilyenkor kezdtük el a nyolcosztályos gimnáziumot, ahol olyan osztállyá kovácsolódtunk, ami nagy kincs. Még manapság is találkozunk 2-3 hetente, ha nem is mindnyájan, de 5-10-en biztosan. Hát ma délután megünnepeljük ezt a 15 éves barátságot, ami igazán nagy időnek számít a mi korunkban (25-26 évesek vagyunk:))
Sokat gondolkodtam, milyen ajándékot készítsek, amihez nem kell több méter anyag és el is készülök vele. Neszeszerek mellett döntöttem és mivel megérkezett Géza, mindenképpen kellett rá valami hímzés. Kicsit többet készítettem, mint a várható létszám, hogy mindenki tudjon választani. Olyan sokszínűek lettek, mint mi vagyunk, nincs két egyforma köztük:) Van feltűnő és visszafogottabb, csillogó és matt, sötét és világos... Remélem örülni fognak a lányok:)
I’m here and was very busy during the last few days. Maybe I should keep these secrets for one more day, but I take a risk, hope none of the concerned persons will look it till afternoon. Namely I’ve sewed presents. This afternoon we’ll have a very special party. We started our 8-years secondary school 15 years ago, where we became such a good class. We still keep the contacts. So today we’re celebrating our 15 years old friendships, which is so much time (we’re only 25-26 years old:) I was thinking about it a lot, tried to realize what should I sew as presents. I needed something which doesn’t need more meters of fabric and much time to create. I’ve chosen pouches with machine embroidery, because meantime Géza arrived. I sewed more than we’ll be there, so everyone can choose from them. They are so colourful like we are. There’s garish and low-key pouch, shining and matt, dark and light… I hope the girls will like them:)

Mivel az egyik barátnőm pont ma szülinapos, így ő kap mellé egy zsiráfos táskát is, az összehajtható táska alapján, de hosszabb füllel. Egy másik barátnőm pedig hálaajándékként kapja a baglyos szatyrot. Sajnos a madárka kontúrja kicsit elcsúzott, két különféle anyagra is kivarrtam, mindkettő ilyen lett. Én bénáztam valamit a vetex körül vagy a minta lehet hibás??
One of my friends has birthday today, so she’ll get another present, a bag with giraffe, just like the rolled up-bag with long tapes. Another girl will get the other bag with the owl as a ’thank you gift’. Unfortunately the bird's contour not so good. I embroidered it on two fabrics, both of them is like this. Were I clumsy with the stabilizer or is the pattern wrong??


És amint vége a nagy ünnepléseknek, kezdődik a meló. Hál'Istennek rengeteg megrendelésem van, ráadásul holnap este kezdem angol keringőre oktatni az 50 érettségi előtt álló csemetét. Drukkoljatok...:))
And when these celebrations will be over, the work’s beggining. Thank God I have many orders, moreover tomorrow evening I’m starting to teach waltz for 50 students. Jitter for me…:))

8 megjegyzés:

Judit írta...

Hű, mennyi neszeszar, milyen jól mutat így egyben:)

helen írta...

Ez igen! Te egy angyal vagy! Nem semmi, milyen gyors és találékony vagy!

bruercsi írta...

Szép ajándékokat gyártottál! Hát igen, a leleményességed csak a nagy lelkeddel ér fel! :)

Naomi írta...

Csodás lett minden ajándékod!!! Hihetetlenül figyelmes vagy, nagyon szépeket készítettél, de biztosan meg is érdemlik, az ennyire jó barátok!!!

A táncoktatáshoz pedig hatalmas GRATULA!!!!!! :D...és a kitartáshoz pedig sok puszi!!! :D

Zsuzsi írta...

Te Kató, Te ilyen fiatal vagy? :D

KicsiKató írta...

Igen, Zsuzsi, ennyire. De én már a 26 évesek táborát gyarapítom ám:)))

Ui.: A buli igen remekre sikeredett és az ajándékok is sok mosolyt csaltak az arcokra. Most már jöhetnek a gondos hétköznapok:)

Ibcsy írta...

Kicsit nem vagyok, és mennyi minden történik. Nagyon jók ezek a kis neszik, és hatalmas ötlet!
Már 26?! Hűha:-) De jó lenne ilyen fiatalnak lenni....

Edige írta...

Csak egy gyors kérdés: Ezeket a nesziket úgy varrod, hogy először a zippzár kerül bele, és azután varrod össze az oldalát és az alját?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails