2008. augusztus 24., vasárnap

elmaradásaim

Nehogy azt higyjétek, hogy tétlenkedtem mostanság:)) Sikeresen túl vagyunk a lakásfestés nagyobbik részén, bár még ma is fúrtam és csavaroztam és festettem és szögeltem… De már látjuk az alagút végét:)

Don’t think I was lazy during these days:)) We’ve successfully done the biggest part of the house-painting, although I still drilled and screwed and painted and clinched today… But we see the end of the tunnel:)

Sok-sok mutogatnivalóm van. Megérkezett Carina swap-csomagja. A flickr-n ismerkedtünk össze és megbeszéltük, hogy mini swap-et tartunk egymás között. Sajnos az enyém még úton van, remélem hamarosan odaér. Nem semmi csomaggal lepett meg, ugye?:)))

I have many-many things to show you. First of all here’s the package of Carina. We know each other from flickr and we decided to have a mini swap between us. Unfortunately my parcel is still on its way, but I hope it’ll arrive soon. What a lovely package, don’t you think?:)))

Aztán kész vagyok egy újabb hímzéses ajándékkal. Ezúttal anyukámnak, aki annyira imádja a majmokat, hogy ha tehetné, tartana itthon egy élőt is. Sajnos a rengeteg öltés (cirka 20 ezer / majmóca) vagy valami más miatt kissé összehúzódott az anyag, de azért szereti nagyon. Ja és az első találkozásom a táskamerevítővel (köszönöm a segítséget, Elizanikó és Eliza!)!!

Well, I’ve finished another present made with the embroidery machine. This one is for my mother, she do love monkeys, if she could, she would have some real monkeys at home. Alas the lots of stitches (around 20.000 / monkey) or something other rumpled the pockets, but she loves it. And this was the first time I used a specific stiffener.

És kész az új fotelkám is. Luca széke ehhez képest lágytúró:))) Már jóóópár hete készül, de ez a kézi öltögetés nem jön be nekem. Nem is lett olyan szép, mint elképzeltem előre. Az eredeti ötlet tutorial formájában Naominál található, annyival fejlesztettem tovább, hogy minden alktrészét duplán szabtam ki, egy vastag réteg vatelinnel összefogva összevarrtam külön-külön, a fotel ülőrészét pedig kitömtem és kivehető tűpárna lett. Aztán a vatelines darabokat egyesével összevarrogattam. Így a párna alatt lehet tárolni apróságokat, nálam talán biztosítótűtartó lesz, de még nem tudom:))

And my brand new armchair is finished too. It’s like Luca’s chair:) I was sewing it for many weeks, because I don’t like hand-sewing. It isn’t as nice as I would like to see it. The original idea (in tutorial) is at Noami’s blog, I changed it a little bit. I cut all pieces twice and whith a wad I stitched them together one at a time. The sitter piece became a loose pincushion. I stitched together the wadded pieces. So under the sitting piece you can store little things (for example safety pins).


16 megjegyzés:

Mehike írta...

Nagyon aranyos a majmos táska. Édesanyád biztos nagy örömmel fogja használni. A fotelkát egyszer talán majd én is meg fogom varrni.Nagyon szeretném, de biztos úgy fog készülni mint a Luca széke Nálam is:-)

Edige írta...

Nagyon szépeket kaptál! Az a neszi roppant ötletes, a dinnyés anyagtól meg egyenesen el vagyok ájulva...
Azért az a kis kosárka se' semmi, amit anyukádnak készítettél!

baboo írta...

Hát tényleg nem semmi kis csomagocskát kaptál! ha legközelebb beszabadulok egy rövidáru boltba, én is kiélem a gombmániám! :) csak én még nem fedeztem fel azt az igazi rövidárut, ahol olyan hatalmas lenne a választék ilyen aranyos dolgokból, de keresem! :)
A majmócás tartóka nagyon édes, biztos nagy munka volt, és ez a továbfejlesztett fotel-tűpárna... nagyon ötletes lett, gratulálok!!

Ibcsy írta...

Nagyon tetszenek az ajándékaid, főleg a neszeszer! Jó lett a kis kosárka. Ha szabad kérdeznem milyen az atáska merevítő, és hol lehet olyat beszerezni? A kisfoltel már én is tervbe vettem, de gyanítom te még addig egy párat megvarrsz:-))

Kicsoda írta...

Csak vigyazz mert a himzogepek szakszervezete tiltakozni fog, hogy Geza tulorazik allandoan:-)
Ha ilyen nagy a minta probald ki, hogy a szokfveren mikor inditod a himzest, a lassabb sebessegre teszed es a szalfeszesseg is picit lazabb legyen, en nem egyszer 1-2-sen himzek.
Majmok nagyon edesek! meg a fotel is tok jo.

Judit írta...

A barna táska nagyon tetszik!!

Szömörce írta...

Magyar swap-ok nincsenek?

KicsiKató írta...

Köszönöm a dicséreteket. Sajnos a táskamerevítőre csak kecskeméti forrást tudok, de a többiek biztos tudják, Nagyfaluban hol kapható. Olyan... nem is tudom, kicsit merevebb vékony, műanyagszerű anyag, amitől elvileg merevebb lesz a tádka vagy bármi, ha hozzá van steppelve. Ebbe tettem még egy centis vatelint is, így nem nagyon volt szegénynek szerepe, a vatelintől jól áll.

Lehetne majd magyar swap is, ha valaki megszervezi. Annyi, hogy a jelentkezőket össze kell sorsolni és egyesével kiosztani titkosan az ajándékozottad nevét. Kicsit olyan, mint amikor az iskolában húztunk karácsonykor.

Ha van kedvetek, csinálhatnánk egy ilyet ősszel. Csak meg kell határozni a swap tárgyát - táska, tűpárna, neszeszer ez-az-amaz:))

Szömörce írta...

Én benne vagyok, hogy csináljunk :)

Naomi írta...

Csodás csomagot kaptál!!! A neszi egyszerűen csúcs szuper!!! :D
A majmocskás kosárka pedig...le a kalappal!!!

Elképesztő a fotelka továbbfejlesztése!!! :D ...az a kivehető ülőrész...nagyon ügyes vagy!!! :D

A swap ajándékozásban én is szívesen benne lennék!!! :D

Piroseper írta...

De jó dolgokat kaptál!!! A majmocskás minták is nagyon tetszenek!!!

Carina írta...

I want understand that is write here!!! =oP

Carina írta...

I want understand that is write here!!! =oP

Carina írta...

Arriiiiiiiiiiiiiived!!!!! =oD

Carina írta...

I want understand the comments =oP

gyorkesz írta...

Szia Kató!
Elmondanád a táskamerevítő beszerzési forrását? Köszi...
És csatlakozom: minden gyönyörű...irigy-irigy(én)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails