2018. január 6., szombat

tíz éve...

... ilyenkor mennyire más világ volt! Emlékszem, mind blogokat olvastunk, naponta ellenőriztem, hogy a kedvenceim írtak-e új posztot...

Ebben a tíz évben számtalanszor gondoltam már rá, hogy be kellene ezt itt zárni, tavaly év végén is majdnem megtettem, de már megint visszatáncoltam. Nevetségesen kevesen nyitják már meg a blogot. Persze én se nyitom meg azokat, amiket régen rendszeresen olvastam, lájkolok a fb-on, ha rövidebb a képek mellé írt szöveg, elolvasom. Rohanok, rohanunk. 

Visszatáncoltam, azokért, akik mégis megnyitják. És magamért. Jó írni, jó dokumentálni, jó visszakeresni. És persze jó a facebookon is visszanézegetni a képeket, de az nem ugyanaz.

Szóval a történelmi hitelesség kedvéért itt az év utolsó két zoknija. Alig 11 hónapja, hogy először megpróbáltam és bár az elsőt csak nézegetni lehet, sikerült utána 10 másikat kötni, ami hordható. És amik már szebbek is. 

Messze a legbonyolultabb volt a tíz közül ez a fair isle darab. Nehezen készült, úgy éreztem, de ha azt nézem, mennyi idő alatt kész lett, szinte magát kötötte meg. Gyári Nord fonlakból készítettem, mindenféle technikai részletet szokás szerint a linkre kattintva értek el!

December 24-én kezdtem el ezt a zoknit, csatlakozva ahhoz a párszáz (-ezer?) kötőhöz, akik hagyományosan ezen a napon kezdenek új projektbe. Egyszerű, stilizált fenyőminta díszíti, jó volt kötni. :) 

A fonal saját festésű Nord, amennyire nem tetszett fonalként, annyira fantasztikus megkötve! Ha elindul a fonalfestős biznisz, ezt a színt biztos felveszem az állandó repertoárba!


És ha azt hinnétek, meguntam a zoknikat tavaly, sajnos ki kell ábrándítsalak titeket. Elég, ha megmutatom, hogy telt az év első öt napja? :) :)

8 megjegyzés:

Eniko Szocs írta...

Zokni kánaán! Annyit zoknizol, hogy én is belekezdek a végén.

Névtelen írta...

Örülök, hogy blog megmarad és ha csak ritkábban is de olvashatjuk írásit.
Köszönöm, én régóta olvasom a posztjait.

Névtelen írta...

Gyönyörüek a zoknijaid!
Köszi hogy ide is felrakod, en csak itt gyönyörködöm bennük.
Amit meg csodalok, hogy nem 5 tüvel kötöd öket. Ezt a technikat nem probtaltam meg, valahogy tartok töle.
Ja es a fonalaid.... alomszepek.
Öleles, Vali

KicsiKató írta...

Enikő, hajrá! Annyira jó zoknit kötni! És még jobb sk zoknit hordani!!

Kedves Vali és Névtelen, nagyon örülök, hogy írtatok, mert hajlamos vagyok elfelejteni, hogy sokan vannak, akik csak olvasnak. Pedig máshol én is. :))

A blog marad, persze és mindig hozni fogom az újdonságokat ide is!

Vali, képzeld, nekem meg az öttűs módszer kínai kicsit, ez sokkal egyszerűbbnek tűnik. :) Szóval kvittek vagyunk. :))))

Szép napot nektek!

aarkus írta...

Örülök, hogy maradsz. Jó nézegetni néha a Facebook-kirakatokat, de azért szívesebben "ülök be" egy-egy ismerőshöz egy virtuális teára...:-)

aarkus írta...

Ja, és a zoknijaid továbbra is meseszépek, szerintem nálad külön azért lehet szeretni a telet, mert ilyen sok gyönyörű szépséget van ok megkötni. :-)

Gerti írta...

Az utóbbi időben én is azt vettem észre, hogy már csak páran vagyunk, akik, ha nem is olyan rendszeresen , mint korábban, de vezetjük a blogunkat.Kicsit magányosnak is érzem magamat emiatt. Abbahagyni én sem szeretném,mert ha más nem is nagyon olvas bele, én azért, mint egy kis naplót írogatom, mert olyan jó közbe-közbe "visszalapozni"! Olyan jó, ha valaki bejegyzést tesz közzé, amit aztán megnézhetek, hiszen mindig van valami csoda, amire másoknál rácsodálkozhatom. Most például a te gyönyörű munkáidra. Úgyhogy örülök, hogy nem hagyod abba !!!

vmarty írta...

Írj, írj, írj és köss :D! Én a blogot jobban szeretem, Fb-on kb akkor látom meg a posztot, ha feljön a hírfolyamban, és amúgy is próbálom leépíteni... Blogokat olvasni olyan jó :)! És az sk kötött zokninál nincs jobb :)! Tavaly jöttem rá, amikor kész lett az első, hogy én mi a csudáért nem hordtam eddig kötött zoknit, amikor fázós vagyok... Azóta szaporodik a készlet :).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails