Ebben a melegben sokszor eszünk valami salátás-kencés-kenyeres ételt, akár vasárnap ebédre is. Gyorsan megvan, hidegen is isteni, tele van színekkel, ízekkel és vitaminokkal. Kell ennél több 30 fokban? :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 nagyobb kápia paprika
- 1 csokor újhagyma
- 1 csomag (80 g) madársaláta
- 250 g feta
- só, bors
A paprikákat egy sütőpapíros, vékonyan kiolajozott tepsibe teszem és 45 percre magas hőmérsékletű sütőbe teszem. A hagymákat vékonyan felszeletelem, lesózom és félreteszem.
Ha megsült a paprika, lehúzom a héját, kicsumázom, kimagozom, aztán félbevágva tálcára teszem őket. (A szakirodalom szerint előbb 20 percre lezárt zacskóba kellene tenni a paprikákat, de én ezzel csak életemben egyszer éltem, ha jól le van sütve a paprika, enélkül is lejön a héja.) Sózom, borsozom, aztán felkockázom őket.
A tálba rétegezem a hozzávalókat, a salátát, a kockákra vágott fetát, a paprikát és végül a lesózott hagymát. Ehetjük pirítóssal, bulgurral, rizzsel, mi ma a pirítós mellett döntöttünk.
Jó étvágyat!