2017. június 17., szombat

póréval, cukkinivel és sajttal töltött sült burgonya

A napokban egy csomó River Cottage-ot néztem, onnan jött az ihlet. Hugh tökökbe töltötte a pórét, de az nem volt túl bizalomgerjesztő, hát elszaladtam pár termetesebb krumpliért a piacra. Íme, a recept:

Hozzávalók 4 (-éhes:)) - személyre:
 - 6 nagyobb burgonya
 - 1 póréhagyma
 - 1 kisebb cukkini
 - 5-10 dkg sajt
 - ízlés szerint erős paprika
 - friss bazsalikom



A burgonyákat bő, sós vízben félpuhára főzöm. Közben kevés olajon megdinsztelem a félkarikára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott cukkinit, sózom, és mikor kihűlt ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajtot keverek bele. Ha van otthon, jöhet egy pár (nálam tíz nagyobb) bazsalikomlevél is felcsíkozva, illetve két karika, egyébként bivalyerős zöldpaprika apró darabokra vágva.

A burgonyákat meghámozom, kettévágom, a belsejüket kikaparom (késsel könnyebb) és egy tepsire rakom őket. Én szinte mindent úgy sütök, hogy a tepsibe teszek sütőpapírt, arra öntök egy evőkanálnyi olajat, amit egy darab kéztörlő papírral szétkenem rajta. Így az olajban sült finom ízt is megkapom, de nem tocsog semmi a zsiradékban.

A krumplikat sózom, borsozom és a masszát a mélyedésekbe kanalazom. 

Sütés előtt kapnak még egy-egy tekerésnyi friss borsot és forró sütőben addig sütöm őket, míg a teteje megbarnul.

Isteni finom, de nekem még így is kicsit nehéz a sajt és az olaj miatt, friss zöldségekkel ellensúlyozom a hatást. Egy kis rukkola is kifejezetten jót tenne neki!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails