Imádok tavasszal enni főzni! Végre nem csak formára emlékeztetnek a zöldségek önmagukra (vö. 'seszíneseszaga' paradicsom és társai...), de már ízükben is. Ilyenkor szívesebben nyúlok a friss zöldekhez és szívesen is kísérletezek. Gondoltam, megosztom a mai ebédünket, hátha ihletet merítetek belőle!
Hozzávalók:
4 lepényhez:
- 2 kisebb cukkini
- 4 ek zabkorpa
- 6 ek aprószemű zabpehely
- 2 tojás
túrókrémhez:
- egy doboz (180 g) zsírszegény túró
- 2 ek tejföl
- fél lilahagyma
Lereszelem a cukkinit, összekeverem a tojással, zabkorpával és zabpehellyel, sózom, borsozom és pár percre félreteszem.
Közben a túrót összetöröm a tejföllel, belekeverem az apróra vágott hagymát is, őt is sózom-borsozom. Felszeletelek pár zöldséget is, amit a tetejére szánok, paradicsomot, zöldpaprikát és előkészítem a friss csírákat is.
Felforrósítok egy (az éhség kritikus állapotában két:)) serpenyőt, vékonyan kiolajozom és a massza negyedéből kb. 8-10 mm vastag lepényt formázok. (közben a cukkini levet ereszt, ezt óvatosan kikanalazom az edényből)