2013. október 23., szerda

nyárból a télbe

Nagy a dilemma a családban. Még júliusban érkezett hozzánk Doris, elég hányatott sorsú csivavaként, így bár már négy telet megélt, nem tudjuk, hogy viszonyul a hideghez. Az első csivavánk anno tizenöt fok alatt csak a legszükségesebb percek kedvéért volt hajlandó kimenni az udvarra, de Doris igazi világjáró, imád sétálni.

Habár nyáron még ilyen nehezen viselte a meleget, 

mostanában sűrűbben fázik a popója. Mini méretéből és finnyásságából adódóan nem próbálkoztunk többezer forintos ruhákkal, próbálkozok én a varrógéppel. Izé. Lesz ez még jobb is. Egyelőre kapott egy polár köpönyeget, egy vékony és egy vastagon bélelt esőkabátot. 

Nem szereti őket. A dög. :)

9 megjegyzés:

szaberka írta...

Nem semmi ;)

M-ici írta...

Cuki. Az enyém (hasonló méretű yorki) sem tűr meg magán semmit, megmerevedik, ha ruha kerül rá, pedig volt már kis bundácskája, pólója, és még egy szép kötött garbója is Bruercsitől. Egy tapodtat sem tesz egyikben sem, inkább elájul a görcstől, amit kap, ha felöltöztetjük. Ezért -sok fokban is "pucéran" van kint, és bírja.

Névtelen írta...

És ha nem "kapucnisat" kap,hanem csak a marjáig-nyakáig érőt? Lehet azt elfogadná :)

KicsiKató írta...

Mici, remélem, a mienk is elviseli majd csupaszon a telet, meglátjuk. Szerintem ha egy ilyen lábszáras, rendes rucit adnék rá, abban ő is teljesen lemerevedne. :)

Patrícia, kapucniban nem is mertem gondolkodni, csak egy meghosszabbított fejfedőt szabtam oda rá, ami visszacsatolható, így olyan, mintha nem is lenne. Gyanítom, hogy a hasánál zavarja a cucc, de máshogy meg nem tudom rögzíteni.

aarkus írta...

De mondtad neki, hogy mennyire csinos benne?

KicsiKató írta...

hopphopp, ez jogos problémaforrás lehet... hazamegyek, megmondom neki! :)

Sziranszki írta...

Húgomnak is csivavája van (talán 1 éves), imádja a ruhákat, számtalan babarugi lett neki átalakítva, és egy bolti, rózsaszín, masnis kabátja is van, jó meleg polár béléssel, amit le sem akar venni :) Egyébként nagyon tud fázni, reszket, mint a kocsonya a ruhák nélkül.

KicsiKató írta...

Babrugiból kutyaruhaaaaaa :DDDD

Jajj, én még szokom ezt a témát, mert bár már volt társunk tíz évre egy csivava, de ő olyan kis macsó, pórias gyerek volt, sose volt ruhája...

Egyébként meg a csivavák reszketnek, anno Benji a következő esetekben remegett:
- ha éhes volt
- ha nem volt éhes
- ha álmos volt
- ha kipihente magát
- ha fázott
- ha nem fázott
- ha boldog volt
- ha félt
- ha ideges volt
- stbstbstb... :DDDD

Szóval ez a remegés-dolog náluk kissé becsapós. :D

Marcsi és Ági írta...

Nem minden kutya tűri a ruhát, cipőt. Nálamnál jóval okosabbak azt mondják, hogy a rajta lévő "valami" azt az érzést kelti benne, hogy "uralkodik" rajta, gátolja a szabadságát, az aurájába lép olyan, amit nem ő akart. Ha bébi kortól megszokja a takarót és a ruhát, akkor elfogadja, de utána már inkább megfagy. Szerintem nem érti, hogy az őt melegíti. A fejére biztosan nem próbálkoznék tenni semmit, még kísérletként sem, mert nagyon meg fog ijedni, még jobban fog irtózni a ruha ügytől. Ha feltétlenül rá akarod szoktatni, akkor az elkészült ruhácskát tedd mellé amikor simogatod a kutyát, hogy jó érzéssel párosítsa össze azt a darabot.
Az én tacskóm hisztériás jelenetet rendezett a cipőtől, majd még nagyobb cirkuszt a Vígszínház előtt, amikor belement a téli jeges-kavicsos cucc a mancsába :-(( Zengett a Körút a visítástól, a végén kézben vittem haza, mielőtt elvittek volna az állatvédők.
Ági

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails