2012. március 11., vasárnap

internetes okosságok, 12. rész: CÍMKÉK KEZELÉSE

Lépjünk be a blogunkba, kattintsunk a jobb felső sarokban az elrendezés, majd a bejegyzések fülre, ott pedig a bejegyzések szerkesztésére.

Itt látjuk a bal oldalon a címkéinket és mellettük a bejegyzéseket a főbb információkkal (cím, dátum, hozzászólások).

Tegyük fel, hogy törölni szeretnénk egy címkét. Válasszuk ki a bal oldali listából, jelöljük ki a bejegyzéseket és a legördülő menüben lapozzunk alulra.

Itt választhatjuk ki, melyik címkét szeretnénk törölni. Ugyanitt ezekhez a bejegyzésekhez másik címkét is adhatunk, szintén a legördülő menüből választhatjuk ki. Fontos, hogy a blogger csak akkor jeleníti meg ezeket a lehetőségeket, ha legalább egy posztot kijelöltünk!

Sajnos a címkék átnevezésére/formálására nem találtam egyszerűbb módszert, ha ti tudtok, osszátok meg hozzászólásban. Én így csinálnám: az aktuális címkéhez tartozó megjegyzéseket a fenti módszerrel megnyitom, mind kijelölöm, a legördülő menüből kiválasztom az új címkét, elnevezem, majd ha már megjelöltem őket az új (módosított, átírt) címkével, törlöm a régit. Kicsit macerás, de ha előbb átgondoljuk, mit is szeretnénk, egyszer kell megcsinálni:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails