2011. november 15., kedd

végre!!!

Vééégre megmutathatom nektek a legújabb pajtit:)) El se hiszem, hogy itt van nálam, annyira vágytam egy profi darabra, most aztán fonhatok kedvemre:)

Nem volt egyszerű a döntés, napokig bújtam a netet, érdeklődtem, ebayeztem, összehasonlítottam rengeteg rokkát és forgalmazót tengeren túl és innen, számoltam árfolyamokat, végül a megérzéseimre hallgattam (és Anettra, aki azt sugallta, nem olyan rossz az, ha két pedálja van egy rokkának:) A kör leszűkült és fent maradt a Kromski Fantasia. Bevallom, eleinte nem tetszett a formája, de egyre inkább beleszerettem, sokkal jobban illik hozzám, mint pl. egy cirádás darab.

Így hát megrendeltem és rekordidő alatt meg is érkezett (Lengyelországból 3 nap alatt itt volt). Szegény futárpasas nézett, mikor meglepetésemben azt kérdeztem tőle, már megjöttél?:))))

Gyorsan beszereztem hétvégén a pácokat és a lakkokat és két napig csak kentem, festettem, anyáztam (mikor beleragadt a lakk az újságpapírba)... Szerelem első látásra, pont ilyet akartam és elsőre ilyennek sikerült:)

At last I can show you my newest best friend:)) I can't believe it's with me, I've been waiting for a professional machine for a while, now I can spin a lot:)

Decision wasn't easy, I read so many blogs, websites and opinions. Anett told me it's not bad if a spinning wheel has two pedals so I had only a few chances after that. Finally I chose Kromski's Fantasia. At first sight I didn't like its shape, but after a few days I fell in love with it. Prefer its simpleness.

So I ordered and it arrived in 3 days from Poland! Poor mailmen was surprised when I asked him 'Are you already here??!' :))

I had to hurry with buying dyes and lacquer, in the weekend I was dyeing, varnishing, swearing (when the varnished newspaper stucked to the wood)... But now I do love it! I just wanted it to look like this:)
Ő pedig a cimbije. Ugye jó szokásomhoz hűen nevet kéne adnom a rokkának (főleg, mert a kötő klubban, ami már lassan fonókör is lehetne, szintén hagyomány lett a névadás, így van már Julcsink, Katicánk, Iluskánk, Bözsink, Rozink, Fannink:))), de nem megy. Helyette kapott egy cimbit, akit nemes egyszerűséggel Gusztinak neveztem el, ő egyébként HVB (helyi vagány birka). Tudom, hogy lánynak néz ki, de ő egy modern bárány, szereti a kiegészítőket és azért valljuk be, egy réten semmi férfias nincs, így beéri a virággal. Arra hivatott, hogy felügyelje a gyapjú átalakulását, így nem kétséges, sok szép fonalat gyártunk majd így le hármasban:))))

And here's its chum. I have a habit to name my machines, but I cannot do it this time. In our spinning club there are lots of named spinning wheels. Instead of a name I gave it a friend, who's Guszti. Well, I know this is a male-name, and the lamb looks like a girl but he's an inventive guy who uses the things around him to decorate. And you know there are not so many options if you are from a meadow. :) He's there to control the fleece's transformation, so I'm sure we will make much nice wool together:)))))
ui.: Akik aggódnának Bözsiért, ne tegyék, jó helyre kerül! :))))

ps.: If you worry about Bözsi, don't do that, she goes to a good place:)))))

9 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Gratulálok, nagyon szép az új rokkád! Nagyon sok együtt töltött boldog órát, és sok-sok szép fonományt kívánok! :D
Az én rokkámnak sincs még neve, de egyre inkább hajlok a Rózira.

Zorka4 írta...

HVB... behalok :)))))
Gyönyörűséges lett, azért majd szeretném élőben is megtekinteni, ha lehet.:)
Köszi, hogy feltetted a közös képet, nagyon édesek így együtt, és köszönöm, hogy Bözsi hozzám vándorolhat, és mennyivel nagyobb, de érdekes:)

Melinda írta...

Én is azt mondom,hogy végreee:DD
Kívánok sok-sok közös munkát Gusztival!:D Nagyon szép lett a pácolással!

Kriszta írta...

Használd egészséggel :)

Barbaral írta...

Szóval ezért tanyázott nálad annyi rokka egyszerre a múltkor:))).
Érezzétek jól egymást és mutizd majd a "közös" munkákat:).

KicsiKató írta...

Köszönöm, lányok! Az éjjel alig aludtam, cserébe viszont már itt az első motring sk fonalam:)))

Sofie írta...

Nagyon szép lett, gratulálok hozzá!

Timici írta...

De jó is Neked! Én is a Fantasiaval szemezek már napok óta :D. Remélem hamarosan, talán..nekem is lesz. (sóhaj!)
A Tied gyönyörűen lett pácolva és hát Guszti édes nagyon, imádom a birkákat!!

KicsiKató írta...

Timi, ha tudnád, mennyire drukkolok neked, hogy mihamarabb fonhass te is... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails