2011. október 14., péntek

netes okosságok, 11. rész: IDŐZÍTETT BEJEGYZÉS

A blogspotos bejegyzések közzétételének idejét is tudjuk manipulálni, így pl. úgy tehetünk, mintha hamarabb született volna a poszt (ezzel sűrűn élek a 365 napos blogomon, mert bár minden nap készítek fotót, nem minden este van időm feltenni, így viszont vissza tudom dátumozni az épp aktuális darabot), illetve azt is meg tudjuk oldani, hogy előre lementett posztjaink későbbi időpontban jelenjenek meg. Nézzük, hogyan:

Ha megírjuk a bejegyzésünk, alul ott látjuk a beállításokat, kattintsunk rá:

Megjelenik egy kis rész, ahol ott van az a dátum, amikor elkezdtük írni a posztot. Nagyon fontos, hogy ha elmentjük a bejegyzést és napok múlva elővesszük, közzétesszük, ez az időpont fog szerepelni, tehát ilyen esetekben is érdemes ránézni és aktualizálni! Beállíthatunk másik napot (előre-hátra!), de az órát is módosíthatjuk. Figyeljünk arra, hogy ugyanez a sablon megmaradjon, dátumnál pontok, időnél kettőspont.
Ha visszaállítjuk a dátumot, nincs semmi teendőnk, ha viszont későbbre, akkor a bejegyzés közzétételére kattintva ide dob minket a blogger:
Itt látjuk a már közzétett posztokat és az ütemezett bejegyzésünket a közzététel dátumával. Ilyenkor még szerkeszthetjük vagy akár törölhetjük is.

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk használni ezt a funkciót, állítsuk be helyesen az órát itt: belépünk a blogba / beállítások / formázás / időzóna legyen GMT+1!

Remélem, tudjátok használni majd ezt a funkciót, sok esetben hasznos lehet! :)

ui.: Ha már itt ez a kép, nézzünk vissza a 2-ra! Ott alul nem csak a közzététel dátumát tudjuk beállítani, megadhatjuk azt is, hogy ennél a bejegyzésünknél engedélyezzük-e a hozzászólásokat vagy sem. (ezt is tudjuk utólag módosítani)

3 megjegyzés:

Zsófi írta...

Sőt, még egy trükk, amit érdemes ebben a posztban megemlíteni.

Ha megnézitek az rpkrea blogomat, akkor rögtön az első bejegyzés 2011.december 31-i. A fenti leírás alapján nem lehetséges!

A trükk az, hogy az írás időpontjában közzéteszem, majd miután megjelent, a kis ceruzával (vagy a bejegyzések szerkesztésénél) megnyitom és ekkor írom át arra a dátumra, amivel a lapomon szerepeltetni szeretném. Vigyázok, hogy ne mentsem le és ismételten közzéteszem a bejegyzést. :-D

Mammka írta...

Jéééé!Hogy mik vannak!!!!!

Szila írta...

:) Az én blogomat áttettem egy wordpresses sablonra, és végre sikerült saját domaint regisztrálni, és ott is elég sok dolog van, amit fel lehet használni. Ezt a dátumos dolgot ott még nem találtam meg, de biztos van ott is olyan lehetőség........

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails