2011. február 2., szerda

netes okosságok, 3. rész: KOMMENTEK KÖVETÉSE BLOGÍRÓKÉNT

Az egyik vesszőparipám következik a netes okosságok sorában:) Azt gondolom, ha már időt és energiát fektetünk egy blog írásába, akkor ne sajnáljuk az időt az olvasókkal való kapcsolattartásra sem. Nem azt mondom, hogy külön megjegyzésben kell, névre szólóan megköszönni minden egyes dicséretet (a ló túloldala talán), de tiszteljük meg olvasóinkat azzal, hogy ha írnak nekünk, válaszolunk nekik, főleg, ha kérdést tesznek fel. Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor olvasóként azt érzed, magasról tesznek rád, csóró kis senkire.:))
Hogy a kapcsolattartás ne legyen túl nehézkes, pár beállítást kell módosítanunk a blogspotban. Máris mutatom, mik a lehetőségek.
Nyissuk meg a blogot és lépjünk be, a jobb felső sarokban. Ha ez megvolt, kattintsunk a tervezésre.
A főbb menüpontok közül válasszuk ki a beállításokat, majd a megjegyzést.
Itt görgessünk addig, míg meg nem látjuk a következőt rubrikát. Ide beírhatunk akár több mailcímet is (felesleges), ahova a blogspot ki fogja küldeni az összes megjegyzést, ami a blogunkba érkezik! (S egy plusz jó tanács: én azt szoktam csinálni, hogy ha olvasom a kommenteket, de épp nincs időm válaszolni, akkor azokat, amikre mindenképp szeretnék (vagy a személyes jellege miatt, vagy mert kérdés van benne vagy ilyesmi) nem törlöm ki, a dicséreteket igen és ha van időm, akkor a dicséretekre egyben válaszolok (az a köszönöm igazán nem nagy fáradtság, ha valaki megtisztel azzal, hogy ír a blogomra), a félretett kommentekre pedig egyesével.)
Ha már itt vagyunk, mutatok még pár beállítási lehetőséget, amik nagy segítségek lehetnek.
Pl. itt a megjegyzésmoderálás, ami feleslegesnek tűnik az első spamtámadásunkig:) Különféle lehetőségek vannak, nálam a 10 napos határ bevált. Ez azt jelenti, hogy a 10 napnál régebbi posztjaimra érkezett megjegyzés nem jelenik meg egyből, hanem kapok róla a megadott címre értesítést és rajtam múlik, megjelenítem-e a blogon vagy sem. Aki ritkábban posztol, nyilván nagyobb intervallumot adjon meg!
Itt van még egy, amivel a megjegyzést küldőket szűrheted meg. Biztos van annak is előnye, ha itt nagyobb biztonsági szintre állítod, én szeretem megadni az esélyt azoknak is, akiknek nincs google fiókjuk (élnek még ilyen blogolvasók egyáltalán?:) vagy regisztrációjuk.
Ugyanebben a menüpontban találjuk a szóellenőrzést is, ez is egy védelmi beállítás az esetleges spamek ellen.
És ha már a megjegyzésekről beszéltünk: a főbb menüpontoknál rákattintva az összes, blogunkba érkezett kommentet is megtaláljuk. Itt meg is ragadnám az alkalmat és szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy klaviatúrát ragadtok nálam, fontos a visszajelzés. Ha esetleg hozzászoktatok a rövidebb formájához (nem tudom kikerülni a szót: lájkoláshoz:), a bejegyzések végén találtok egy kis like ikont is, elég rá egy kattintás, hogy tudjam, tetszett a poszt:)


KicsiKató a facebookon is:) Gyertek, hamarosan újabb sorsolás következik!:)

12 megjegyzés:

Barbaral írta...

Nem lájkolok, írok:)
Hasznos kis bejegyzés ez is, köszönöm.

Ui: bár guglifiókos blogoló vagyok:), nekem személy szerint már túl sok a Facebook, Twitter és a többi, úgy érzem elapróznám magam ha mindenütt ott lennék.
És ahogy ismerem magamat csak bambulásznék egész nap:)))

Meg valahogy szimpatikusabb a blogokon egy-egy poszthoz írni néhány szót, mint gombokat nyomkodni tetszésnyilvánításként:)

KicsiKató írta...

Barbaral, megértelek, én magam se hittem volna, hogy ennyire hozzá lehet szokni. Pl. imádom a zenét és a facebookon sok hasonszőrű ismerősöm van, egy nap sok youtube videót teszünk fel. Kényelmesebb nyomkodni a lájkot, mint folyton odaírni, hogy ezt is szeretem, azt is, de jó ez vagy az... (Persze az érem másik oldala, hogy nem tudom magamban tartani a gondolatokat és véleményt, ezért nálam telitalálat ez a bizgentyű:)))

dióhéj írta...

ó, már megörültem, hogy elintézted, hogy lehessen követni a saját kommenteket :)

Mammka írta...

Ez nagyon hasznos volt,köszönöm,DE még 1x el kell olvasnom.:) Hiába: nem vagyok már olyan fiatal.:)
Én is mindig válaszolok a hozzászólásokra,szerintem is illendő,meg kedves dolog is, sőt hasznos,mert így lehet kiépíteni a virtuális fonót.:)Nálam működik sok örömmel.
Nekem fáj,ha írok valahova és nem válaszolnak rá....

Huligánlány írta...

Ez nagyon hasznos volt, köszönöm!

Mammka írta...

Én kiiktattam a szóellenőrzést,egészen addig,amíg nem ér spam támadás.Rettentő fárasztó bepötyögni azt a sok betüt...:(
Bár koncentrálóerősítő feladatnak biztosan jó.:)

Mammka írta...

A Tervezés és Megjegyzések-amik itt összesítve vannak, ezt nem figyeltem eddig.Köszi Katókám,nekem ez igen hasznos infó volt!!!!!!

KicsiKató írta...

Használjátok egészséggel:) Ha csak egy embernek mondok újat, már megérte.

Dióhéj... Meg kell mondjam, az önbüszkeség olyan csalfa erény, ami ellen küzdök, de lételemem... Már csak a gondolat, hogy feltételezel rólam ilyesmit... No, önbizalmam megdobtad rendesen, köszi, de ilyen szintekre nem jutok, sajna:)))))

Irenka írta...

Köszi, ez a bejegyzés számomra is hasznos!

tormacsillus írta...

Köszi:) Ez hasznos volt nekem is, most beállítottam, h kapjak e-mailt a kommentekről:))) Ez tetszik:)

Varga Györgyi írta...

Hú, én még nem régóta blogolok, úgyhogy nekem igen hasznos volt. Köszi, hogy ismeretlenül is időt szántál ránk :o)

Nina írta...

Továbbra sem értem, mire jó az RSS. Sőt, azt végképp nem értem, hogyha francia (over-blog) blogokra kattintok, miért alapból rss-ben jön be?? Soha nem olvastam ebben a módban blogokat. Jobb szeretem eredeti állapotában az oldalakat :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails