2010. május 20., csütörtök

Zazi! Ez bizonyíték, nem ígéret!

... Ugyanis Zazinak már napok (uhh, hetek!) óta bizonygatom, hogy folyamatban van két Luca széke is, mindkettő sál és mindkettő iszonyú lassan készülget. A biztonság kedvéért lefotóztam őket:)
Well, I've been telling one of my friends for weeks, that I've been knitting two scarves, but she wanted proof, not just words:) Here they are:)

Ez vékony csipkefonalból készül, poliészter, de nem bánom, direkt jó lesz nyári estékre. Itt találtam a mintát, kezdőknek tökéletes, csak ráhajtás és két szem összekötése kell hozzá:))
I use polyester lace wool for this. I found the pattern here, it's useful for beginners, there're just YOs and Sl2:))


Ez pedig azért készül, hogy a minták csúcsánál található szemet gyakoroljam (aztán kiderült, hogy nem is az eredeti szemet kötöm, de gyakorlásnak nem rossz:) Mohair fonal; mindkettő turiból való, 2000 ft/kg áron sikerült beszereznem őket.
And this one is to practice a stitch (however I realised I don't knit the original stitch, just another one:)) I bought the wools in a second hand shop, they were ~10 dollars.

11 megjegyzés:

Zazálea írta...

Ne röhögtessen, kérem.. :o) És igen, most már elhiszem, hogy nemcsak begyűjtöd a fonalakat! :o)))

Kettőt is egyszerre, ez a valami, nem aprózod el a dolgokat! Jók a minták, tetszenek nagyon, a második is, annak hol találtad?

Aki ügyes, az mindenhol ügyes. .o)

Piroseper írta...

Nagyon szépek!

Jodz írta...

They are so pretty. You are very talented.

nöné írta...

Mindenki így kezdte, aztán lásd, mivé "fajultunk":o)
Klasszak ezek a turcis fonalak, szétnézek már én is Debrecenben ezügyben. Na nem azért, mintha itthon nem nyithatnék én is egy turit:o)
Szépen alakulnak a sálak!

Délka írta...

Nagyon tetszik a pávafarkas minta, azt már régóta meg szerettem volna kötni én is. Látod, hogy nem egy akkora ördöngösség az egész:)

peony írta...

"Hiszem, fiam hiszem...:-)))"
Vigyázz, innen nincs megállás... ha egyszer belekezdtél a csipkébe... már nehéz lesz abbahagyni...

bucilla írta...

Katókám! Felállíthatom neked a diagnózist: "Fertőzött"
Nagyon ügyes vagy, szépek lesznek a sálak!

KicsiKató írta...

Ne vegyétek negédeskedésnek, de nekem már az is megtisztelő, hogy írtok és biztattok. Remélem, minél közelebb fajulhatok a szintetekhez, ezen leszek:))))

Jutus írta...

Nagyon ügyes vagy,mindíg újabb dolgokkal lepsz meg!!!:))

KicsiKató írta...

Köszönöm, Jutus! Tudod, ennek hátránya is van, ahelyett, hogy az ember lánya elmélyedne egy technikában és azt tökéletesítené, mindig újabbat tanul. Na de én már csak így maradok:)

Sofie írta...

szépek lesznek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails