2010. április 16., péntek

fotós névjegykártya - tutorial

A táskás képekre még várnotok kell, de addig is itt egy tutorial. Remélem hasznosnak találjátok majd!
Well, you still have to wait for the crochet photoes, till than here's a new tutorial. Hope you will like it.


Rég gondolkodom, milyen névjegykártyát készíttessek, az eddigiek nem jöttek be. Nehezen tudnám magam egy adott színhez, formához, betűtípushoz kötni. Évek óta szerettem volna Flickr Moo kártyákat csináltatni, de ott meg a forma volt túl kötött számomra. Aztán az oldalukon megláttam a fotós névjegykártyát... Igen ám, de a postaköltséggel együtt egy kisebb vagyonra jött volna ki... Elővettem hát a töprengő énem és találtam megoldást - tudjátok, kicsit savanyú, de hazai:))
I'm thinking about namecards for a while, but haven't found the perfect shape, lettering or colours. I wanted to order Flickr Moo cards as well, but couldn't press myself into that shape. I found the good way at Flickr, but thought it was too expensive. So I started to find out how to do it another way - you know, it's not too professional, but mine:))


Ugyan én először nem Picasát használtam, de azon keresztül mutatom be, hisz majdnem mindannyiótok ismeri. Aki még nem ismerné, ne habozzon letölteni, egyszerű a használata, feliratozhatjuk, rendezhetjük a képeinket vele. Most a kollázs menüjét használjuk ki. Természetesen bármilyen más kollázskészítő program tökéletes lehet!
I used another programme, but almost all of you know Picasa. If you don't know it, don't hesitate to install it, this is a very simple and multi-faceted programme to compose your photos. Of course you can use any other collage-maker as well.

Válasszunk 4 fotót és azokból készítsünk kollázst. Használjuk a Rács elrendezést és állítsuk a képet 10x15-ös formátumra.
So first of all choose 4 photos and make a collage of them. Use the Screen and 10x15 layouts.


Kattintsunk a "Kollázs létrehozása"-ra és aztán alul az exportálásra (így átmásoljuk egy nekünk tetsző mappába a képet).
Click on "making a collage", than export this new picture into your disk.


Keresünk egy nekünk tetsző fotós boltot, én 29 forintért hívattam elő a képek darabját, ez szerintem ár-érték arányban nem olyan rossz. (Ezeket másik programmal csináltam, ezért van köztük fehér rács, ha picasával csináljátok, nem lesz benne!)
Choose a photo-shop and get them developed. (I used another programme with these, you won't have the white gaps if you use Picasa.)


Feldaraboltam a képeket, hátuljára pedig alkoholos filctollal felírtam az elérhetőségeimet. Rég vacillálok bélyegző készítésén is, de így sokkal személyesebbnek tartom. Csomagolhatjuk a megrendelt áru mellé, adhatjuk ismerőseinknek, de ha magunknál tartjuk, akkor egy bármikor előkapható mini portfólió is lesz a zsebünkben. Könnyebb lesz válaszolni a kérdésre: miket varrsz, ha nem ruhákat?:)))
I chopped ut the photos and wrote my datas onto the back of them. You can add it to the ordered crafts, give it to the friends and if you have some with you, you'll always have a mini portfolio at yourself. Easier to answer the question: what do you do:))


Méretét tekintve egy picit kisebb, mint a hagyományos névjegykártyák, de nekem tetszik, egyébként is mini-mániás vagyok.
It's a bit smaller than an original name card, but I do love minis, so it's OK for me.

Remélem sikerült ezzel kiengesztelnem titeket a horgolós poszt késlekedéséért:)))
I hope I could conciliate you because of the late crochet post:)


17 megjegyzés:

Edige írta...

Hmmm... Nagyon jó ötlet! Talán még nekem is sikerülne. :-)

KicsiKató írta...

Köszi!:)

Ha valamelyikőtök nem birkózna meg a számítógépes részével, írjon nekem a kicsikato kukac gmail pont com címre, és ha átküldi a képeket, szívesen összekollázsolom őket, visszaküldöm, csak elő kell hívatni!

bruercsi írta...

Jó ötlet!
(Rácsot lehet a Picasa-val is csinálni, ott, ahol a kollázst létrehozod. Lehet vastagságot és színt is választani.)

KicsiKató írta...

Na igen, de itt pont jobb lett volna nekem is, ha nincs rács, mert azt nem kell akkor levagdosni a képekről.

Miss Scotty írta...

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy amit a Picasaból törölsz, az a gépen lévő eredeti alkönyvtárból is törlődik :(
Érdemes úgy beállítani, hogy csak importálás után töltse le az aktuális fotókat.

Üdv. Scotty

Ida13 írta...

Óriási vagy!

lomaquilt írta...

Nem egészen értem! (béna vagyok!)Tehát van egy névjegyed, amit Te 29 Ft/db-ért csináltattál. (én találtam egy helyet, ahol 15 Ft/db) és annak a hátuljára kerül a kollázs? Ráragasztod? Vagy nem értem.

Kalex © írta...

Nem is tudtam hogy a Picasa-n ilyet is lehet! Felvilágosodtam!!! :o) Köszi!!!
A kis mini névjegykártyád meg nekem is nagyon tetszik! :o)

Jutus írta...

Fantasztikus ötleteid vannak!!!Nagyon ügyi vagy!!!!:))

KicsiKató írta...

Drágák vagytok, örülök, ha így vagy úgy, de tudjátok használni a posztot.

Komórka, 29 ft egy 10x15 centis fénykép, amire én négy kisképet tettem. Hazahozom, négybe vágom, tehát 30 forintból van 4 darab egyedi, csak rám jellemző és más által reprodukálhatatlan névjegykártyám. Iletve négy kis fotó a munkáimról, amit mondjuk megmutathatok egy-egy tanácstalan vevőnek. Vagy egy táskát rendelőnek, hogy akár szitakötőt is kérhet rá... Azt hiszem, ez a rész homályos maradt:( Így vili?:)

eli írta...

Draga Kato...teged az Isten kuldott hozzam:-))))Pont azon toprengtem hogy milyen nevjegykartyakat csinaltassak magamnak...es ez egyszerun tokeletes...Imadom...egyszeru es nagyszeru...koszonooom:-))))

VirgArt írta...

Ez tényleg tök jó ötlet!
Lányok, egy tanács, matt képet csináltassatok! A fényesen rajta marad az ujjlenyomat.

F.Gina írta...

És én, a lusta disznó most azon töprengek, hogyan lehetne nyomtatni a hátuljára :))
Hiányoltalak ma :((

F.Gina írta...

Most jöttem rá, hogy a melóban tudok laminálni ! A négy fotó hátuljára ráteszem a négy nyomtatott kártyát, és a vágógéppel felvágom :)) És igen elegáns, eredeti laminált kártyám lesz ! Te vagy a mai nap királylánya !

KicsiKató írta...

Jajk, de jó, nagyon örülök, hogy tudjátok használni az infókat!

Gina, én is magam:(( Nem baj, délután tartottam magamnak magán-quilt-foglalkozást, a te egyik tutorialod használtam, majd mutatom, anyagfalásnak is beillik:)))

F.Gina írta...

Remélem, te sikeresen kreatívkodtál ! Én hétfőn az első lendülettel hazavágtam a laminálógépet :(( Nevettek a szervízesek, ilyet még nem láttak. Én meg sírhatok a számla láttán:(( De remélem, csak egy kicsit. Pedig csodás képeket csináltattam, majd befejezem, ha lesz gép.

F.Gina írta...

Nem fogod elhinni, elhoztam ma a gépet, és bár a szervizes 11 ezret mondott, a hölgyek az irodában egy fillért sem fogadtak el, csak alá kellett írnom :o))) Már fel is tettem a blogomra ! Köszi még egyszer az ötletet, csak összejött, és szuperek lettek !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails