2009. december 11., péntek

Mk 4,30-32

Múlt héten Anyahajó blogjában akadtam rá egy csírás bejegyzésre. Pár éve próbálkozom a hipermarketes vásárlással, de a doboznyi csíra mindig sok egymagamnak, pár nap után nem is túl friss íze… Így megörültem, mikor szembesültem azzal, hogy a 21. században már nem kell a vizes papírzsepin összepenészedő magokat figyelni:))
I found a post about seed-making at Anyahajó last week. I've been trying buying seeds from hipermarkets, but always through away the leftover after a few days... So I was so happy, when I realized that in this century there are many tools to make seed-making much easier and I don't have to observe the fusty seeds on a wet tissue:))

Pár estés netes kutakodás után beszereztem ezt a négyemeletes csíráztató edényt. Itt most a mag-ovit látjátok; a lucerna-kiscsoportot és a retek-mustár középsősöket:)) Ma kezdték meg tanulmányaikat a sárga intézményben:))
After a few evenings of surfing on the net I bought this four-storeyed pot. Here is the seed-kindergarten, the alfalfa babies and the second class of radish and mustard:)) They started their study in this yellow building:))

Itt pedig az eddigi muníció, a hagyma és a napraforgó friss szerzemény.

And here are all the students (radish, mustard, alfalfa, corn, onion and sunflower).

S hogy hogyan együk? Ma este nem fakszniztam túl, a már kifejlődött búza- és lucernacsírákhoz elég egy kis paradicsom, hagyma, megöntözzük egy kis finom olajjal, megspékeljük egy szelet melegszendviccsel… Hmm, isteni volt:)
And how to eat? I didn't dramatized it over this evening, I mixed the corn- and alfalfa seeds with some tomato, onion and oil, I ate this with hot sandwich... Hmm, it was delicious!


Ha ti is kedvet kaptatok hozzá, kérdezzetek bátran, emellett itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt találtok némi infót!
I hope you can find these ingredients in your country too to try this! Please ask if you have questions!

6 megjegyzés:

mammka írta...

Szuper vagy!!!!Ősszel a menyem vett ilyen csíráztató edényt,amíg itt laktak nálunk egy kicsit,ki is csíráztak a magok.Nagyon finomak voltak,mi csak úgy a szendvicsekhez ettük.

Kalex írta...

Én is kérdezek septiben, mert hallottam hogy nagyon jótékony hatásai vannak ezeknek a csíráknak... és - és, hol lehet beszerezni ilyen csíráztató edényféleséget??? :o)

Zsuzsi írta...

Kató, a pillangósok csíráját (lucerna) javasolt egy kicsit előfőzni.
A reteknek van még nagyon finom csírája, isteni vajas kenyérrel, mintha zsenge retket ennél ):

KicsiKató írta...

Zsuzsi! Miért kell előfőzni? Én csak arról hallottam, hogy egy hétig hagyni kell csírázni a lucernát, mielőtt megennénk.

Kalex, bioboltban lehet megvenni a magokkal együtt. Fontos, hogy csak csíráztatáshoz való magokat együnk (a többi - akár piaci - vegyszeres lehet). Vannak köztük drágák is, de 2-3 ezer forintból az egész téli csíraadag megvan!

Mammka, örülök:) Kicsit olyan érzés néha, mintha a réten legelnék, vicces és finom:))))

Zsuzsi írta...

van bennük valami emésztést gátló enzim -amit én vettem magot, arra kifejezetten rá is írták.

Mademoiselle írta...

Amióta nálad olvastam a csíráztatásról, meg a tavaszi magkatalógusban is, én is teljesen rákattantam a dologra :-) Most épp vöröskáposztát csíráztatok, nagyon izgalmas, hogy mi lesz belőle. Még 24 órás sincs, úgyhogy semmi sem látszik, de optimista vagyok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails