2009. március 15., vasárnap

túlórák...

... mellett azért varrogattam is egy kicsit. Egy új fajta fülmegoldással próbálkoztam ezen a táskán, magamnak varrtam:)
I had so many overtimes, but I've sewn too. I tried a new type of tape on this bag.Ez pedig egy másik táskáról egy kis részletfotó, már rég ki akartam próbálni ezt a gombvirágot. Egyből kettőt tettem rá.
And this is a sneak peak from another new bag, I've wanted to try this button-flower for a while.

18 megjegyzés:

Judit írta...

Nagyon tetszik ez a füles:) És a cipzárt is kukkoltam, el tudod mondani, hogyan készült?

KicsiKató írta...

Lehet, hogy túlbonyolítom, de ezt így szoktam: Belerakom a bélést a külső részbe, összepasszintom az alját és a tetejétől kábé ötcentire összetűzgélem gombostűvel. Aztán visszahajtom a külső rész tetejét, gombostű, beleállatgatom a fülét, hozzátűzöm a cipzárt és végül visszahajtom és hozzátűzöm a bélést is. Ha hosszabb cipzárt használsz, mint a táska nyílása, könnyebb bevarrni, kinyúlik a vége és jobban is szeretem, ha rendesen kinyílik a táska kicipzározásnál.

Kalex írta...

Hát ez a táskád gyönyörű lett! Mindegyik közül eddig ez tetszik a legjobban!!! A fazonja lenyűgöző!!! Majd lehet elkérem Tőled a szabásmintáját, már ha adod... :o)
Szép estét Neked! :o)

Mamis írta...

Igaz, hogy a cipzárbevarrás leírásából egy kukkot nem értettem ( de az ÉN készülékemben van a hiba!!!), a gombjaid viszont nagyon tetszenek.Vetted vagy ez is "Kicsikatódizájn"???

claudius írta...

Szép a táskád, és nagyon ötletes a gombvirág :)

KicsiKató írta...

Mamis, asszem túlbonyolítottam. Szóval lépésenként: - készrevarrom a külsejét és belsejét, egymásba rakom őket - kábé centi szélesen visszahajtom a külsejét - ekkor hozzágombostűzöm a főleket - visszahajtom ugyanekkorára a belsejét is - és összevarrom őket. Ennyi az egész:)

A gombok nem saját ötlet, innen van: http://artsycraftybabe.typepad.com/artsycrafty_babe/2008/03/button-flower-t.html

Kalex, a szabásminta is rém egyszerű: a test 30x70 centi, félbehajtottam és végigvarrtam. Az alján kábé hét centis sarkot varrtam le és már kész is. De tudod mit, folyamatban van még egy hasonló táska, majd csinálok hozzá egy tutrialt varrás közben, jó?

szarvasmici írta...

Nagyon helyesek a gombvirágok. A cipzárbevarrás biztosan érthetőbb lesz, mert a képről sokkal egyszerűbbnek gondolnám a menetét, mint ahogy leírod. Ez az én bajom, is, hogy sok mindent megcsinálok, de elmagyarázni nem tudom. Benne van az ember kezében, és kész. Ilyenkor még lassabban csinálni is nehéz.
A lényeg, hogy klassz a táska és ennyi. :)

leda írta...

Szerintem is klassz a táska, a színétől is odavagyok. A virág pedig óriási ötlet! Előre is köszönjük a leírást!

Kalex írta...

Köszi KicsiKató! Tündér vagy! :o) Úgyis vizuális típus vagyok... :o)

Naomi írta...

Tetszik az újításod!!! :o)
...és a gomb-virágok is!

beszand írta...

Nagyon jó lett és a gombvirág hát szuper! Tetszik a sok zseb belül, nagyon praktikus, nem kell kiönteni az egész táskát a lépcsőn. :)

KicsiKató írta...

Hát nem tudom, én meg az ilyen táskákkal mindig úgy járok, hogy az utolsó átkutatott zsebben találom meg pl. a munkahelyem kulcsát reggel, miután már félig pánikolok, hogy otthon hagytam...:) Meg kéne tanulnom jobban memorizálni:)

A dicséretek pedig nagyon köszönöm, igazán nem gondoltam, hogy ez az egyszerűcske nyeri el a tetszéseteket ennyire, jól esik:)

Violini írta...

Ez a gombvirág...nem láttam még eddig,pedig nagyon jó!

Abile írta...

Nagyon tetszik a táskád! A virággomb pedig zseniális!

Ahama írta...

Nagyon elegáns lett ezzel a fülmegoldással és látom, hogy Géza is elemében volt :).
Nézz be hozzám kérlek.

Fauna írta...

Szia!
Ne haragudj, hogy így ismeretlenül rád török, de nagyon tetszik a blogod kinézete. Én is hasonlót szeretnék, de nem boldogultam. Tudom, hogy vannak ilyen háttérsablonok, de azt nem tudom, hogy lehet a szöveg átlátszó. Arra gondolok, hogy ahol a bejegyzések és egyéb szövegek vannak, a mögött látszik a háttér. Tudnál nekem segíteni, hogy kell ezt csinálni? Milyen alapsablonnal, milyen kóddal, és hová kell írni a kódot?
Előre is köszönöm szépen, ha időt tudsz rám szakítani!
Fauna

KicsiKató írta...

Szia Fauna!

No, az, hogy a szöveg alatt látszik a háttér, nem az én művem, de csak azért, mert gőzöm nincs, hogy kell, annyira nem értek hozzá:))

Az effajta legegyszerűbb blogháttérváltás menete a következő:

Megnyitsz egy neked tetsző háttéret mondjuk erről az oldalról: http://www.thecutestblogontheblock.com/free-backgrounds Mondjuk pont ezt: http://www.thecutestblogontheblock.com/free-backgrounds/item/622/asInline (hú, ez nagyon tetszik). Alul van egy hosszú link, a copy&paste rész alatt, az egészet kijelölöd, másolod. Megnyitod a blogod. Elvileg az a legjobb, ha a sablon az alap (minima vagy mi a neve), de a sablonváltásnál elveszhetnek infók a blogodról, másrészt én meglévő sablonnal is kipróbáltam, úgyis jó volt. Szóval blog, megnyitod az elrendezés menüpontot, ott pedig oldalemek hozzáadása. Itt kikeresed a link hozzáadását(HTML/javascript) és ott a nagy négyzetbe bemásolod a hosszú szöveget és mented. Elvileg most a kiválasztott blogháttér fog már megjelenni nálad.

Szólj kérlek, ha sikerült, szívesen megnézném, melyikre esett a választásod (ja és akkor is, ha valami nem világos a fentiekből:))

Sofie írta...

Csatlakozom a többiekhez, nagyon tetszik a gombvirág és a táska is! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails