2017. április 18., kedd

elég kockázatos,

hogy már megint zoknival jövök, de... mit csináljak? zoknimánia van! :)

De tényleg, megértem, ha valakinek sok, mert hát milyen egy zokni? Van szára, sarka, lábfeje, oszt' jónapot, nem?

Hát nem. Annyi, de annyiféle zokni van... Ott a rengeteg szín, a rengeteg minta, ha a laikusok tudnák, hogy csak sarokkialakításból mennyiféle van... És én azt mind ki akarom próbálni! :)

Ígérem, ez volt az utolsó alkalom, hogy szabadkozok a zoknik miatt, mert félő, hogy már nem is a produktumokat fogjátok megunni, hanem a karattyolásom. :)

Ez a pár anyukámnak készült, akinek mostanában a betegsége miatt nagyon sokszor dagad a lába és a leglazább bolti zokni is szűk volt neki... Hát ez nem az! Szereti. :)

És bár van nekem csodás zokniblokkolóm Enikőtől, az mégis kicsinyke volt ehhez a darabhoz (az enyéimet egyelőre 64 szemmel kezdem, ez 72 szemes). Vettem hát kétféle tányéralátétet, egy vastagabb kartont és egy vékonyabb műanyagot. Kivágtam a formát és voila! Íme az sk zokniblokkoló (ami igaziból csak ahhoz kell, hogy jobban mutasson a fotókon a mű. Ha már beleölök annyi munkaórát...:))

És ha unnánk a mintákat, lehet tobzódni a színekben! Festettem pár muníciót mostanság,sőt, az egyikbe már bele is kötöttem! Tiszta színorgia ez a fonal!!


(mint látszik, sokkal aktívabb és naprakészebb vagyok instagramon, ha használjátok, akkor kövessetek ott is, az insta-Kata a friss Kata. A blogger Kata... hát az elmaradott. :D

2 megjegyzés:

Ida13 írta...

Nincs gond a zoknikkal. Az időjárás is aktuálissá tette. :( Szerintem az alkotóközösség nagyon is díjazza a zoknikötést. Én nagyon szeretek kötni, de zoknit még nem mertem. Pedig vettem már hozzávaló fonalat és tűket is...

aarkus írta...

Én is csodálok mindenkit, aki zoknit köt. Három darab teljesen egyszerű, egyforma darab telt csak tőlem, holott igény lenne rá a családban, fonal is van, de a fegyelmezett, kitartó körkötés nem az erősségem. Ez is szép lett nagyon, várjuk a többit majd!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails