2017. február 2., csütörtök

a komfortzónán túl

Az a helyzet, hogy hiába kötök évek óta, egy csomó mindent nem kötöttem még. Nincs tapasztalatom a sapkákkal, kesztyűkkel, zoknikkal, felsőkkel... és ezen szeretnék változtatni. :)
Although I've knit 44 shawls so far, lots of other things are out of my comfortzone. Mittens, hats, pullovers, socks, these are really terrific projects for me... That's why I'll knit these this year.


Szóóóóóval belevetettem magam a kánaánt ígérő komfortzónántúli vidékre és leporoltam a csodaszép zoknitű tárolómat. Kellett egy kesztyű, mer' ugye a mínusz tizennyolcban vékony volt a gyári kesztyű és hát ugye nem volt fonal itthon hozzá, kénytelen voltam venni. 
So I jumped out of my comfort zone and got out my dpn holder. I needed a pair of warm mittens, we had terrible cold here in Hungary (sometimes below -20 Celsius in the mornings...).


Egy ideje már ki akartam próbálni a hihetetlenül vicces nevű Drops Punát, úgyhogy vettem fehéret és megáztattam őket a festékes vödörben. Ez lett belőle, ígéretes kezdet! 
I wanted to try Drops Puna, bought some white hanks and dyed them. I fell in love with the result!


Magam se gondoltam, de viszonylag könnyen ment a kötés. Az első kesztyű kicsit lazább lett és csak egyszer szenvedtem jelentős vérzést okozó balesetet az öt tűvel való ninjáskodás közben, úgyhogy pár nap alatt megszületett a mű.
Despite of my fears knitting went well. First mitten became loose a little bit, but that was all the mistakes (and one bleading accident, I had to practice to be a 5-needle-ninja:))

Jelentem, nem olyan rossz a komfortzónán túl, úgyhogy lesz még onnan mutatnivaló! :)
It's not so forbidding to be outside the comfort zone, I'm sure I'll have some more projects from there! :)

138 m, kézzel festett Drops Puna, 2,25 és 2,5 zoknikötőtű

1 megjegyzés:

aarkus írta...

Egészen különleges összjátéka a fonalnak, a színeknek és a mintának, gyönyörű lett. Nagyon tetszik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails