2014. január 16., csütörtök

téli pancsolás

Van nekem két igencsak jóféle barátosném. Kreatívak ők is a javából, kötnek, horgolnak, varrnak, hímeznek, így amilyen könnyű dolgom van, ha ajándékozásra kerül a sor (hisz tutira értékelni fognak mindent), olyan nehéz is (hisz mit lehet nekik adni??). 

Ezúttal arra gondoltam, sk alapanyagokat kapnak. Kézműves is, egyedi is, hasznos is. Még elég procion lapult a többéves dobozkákban, hát gyorsan vettem hímzőfonalat és vásznat, közben igyekeztem a többéves tudnivalókat előkotorni az agyam eldugott szegleteiből. Jelentem, sikerült! :)

Szeret(t)em a prociont, mert hideg festék, mert gyönyörűek a színek, mert ha ügyes vagyok, márványos a végeredmény és mert viszonylag jól tervezhető. Kingának mindenképp zöldet akartam, olyan sötét, olajosat, de az első adag inkább a feketés zöldhöz közelített. Másodszorra már nem mertem sok sötét festéket használni, így a végeredmény világosabb lett a kívántnál, de nem bánom, szerintem igencsak Kingás lett a sorozat. :))

Erikával gondban voltam, sokat tanakodtam a sötét farmerkék és valamilyen lilás-bordós árnyalat között, végül az utóbbit választottam. Ez tökéletesen olyan lett, amilyet akartam, de nem panaszkodom, így is örülök, hogy az állás során nem döglöttek be a festékek.

És ha már pancsoltam, kis poharakban varázsoltam magamnak pár új hímzőfonalat is... 

Na itt van még gyakorolnivaló, elfelejtettem, hogy pár perc alatt végigszívja magán a festéket a fonal...

És ha már fotóztam, ezek a régen festett sk hímzőfonalaim. Tetszik a színkavalkád, ötletem is van még sok, úgyhogy bespájzoltam egy kis festenivalót:))6 megjegyzés:

Beush írta...

Ó, csudaszép ez a két szín külön-külön is, de amit a kettő együtt mutat, na, nekem az az igazi! Komolyan kedvet kaptam a pacsmagoláshoz, köszi!

King.art írta...

Gyönyörű, igen és nagyon köszi!!!! Egy élmény volt! <3

szaberka írta...

A "jóféle" valami másfélét is jelent emlékeim szerint, nemdebár? :P

Polly írta...

Mindkét színsorozat gyönyörű lett!

Paat írta...

Azta Kató, ezek nagyon szuperek lettek. Nekem mindig csak a fonalfestés végén jut eszembe, hogy bele kéne dobni a maradékba egy kis hímzőt is, de persze fehérből rákészülés híján mindig csak 2-3 adag van... Majd mostantól figyelek! :)

Sofie írta...

Ó, de gyönyörűek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails