2013. március 18., hétfő

remek csere

Az úgy volt, hogy nagyon vágytam egy Marcsi-, Kinga- vagy Erika-fonalra gyapjúra. Mind a kecskeméti HKK (Hírös Kötő Klub) tagjai vagyunk, mind fonunk és tavaly mind próbálkoztunk gyapjúfestéssel. Kitaláltam hát, hogy egy mini swap keretében csereberéljünk gyapjút. Így került hozzám Kinga festménye, amit hosszú hónapokig csak nézegettem. 

Aztán belefontam. Érdemes volt, szuper fonal lett belőle! Előbb hosszában kettészedtem, úgy terveztem, cérnázom a két felet, de olyan szép, hosszan egyben maradó színeket kaptam az első fél fonásakor, hogy tudtam, csak a navajo jöhet számításba. 

Ez olyan cérnázási mód, ahol az egy szálat kis hurok segítségével háromba hajtjuk és a három részt csavarjuk egymásba. Így egy erős, de hihetetlenül puha fonalat kapunk, ráadásul a színek se keverednek, cirmozódnak.

505 méternyi lett, 83 gramm, a Francesco nevet kapta a keresztségben (utalva arra a történelmi pillanatra, amit a rokka mellől ujjongott végig a szívem:))

Hamarosan kap egy társat is, már ki is néztem a kendőt, amit kötnék belőle... :)

8 megjegyzés:

Botthéka írta...

Szép fonal, szép név... áldott legyen mindkettő

szaberka írta...

Azannya, már megint jól kitaláltad, hogy miből mit kell kötni!

Marcsi és Ági írta...

Én csak olvasom, igaz nem értem, de azt látom, hogy gyönyörű! Kétségem sincs afelől, hogy meseszép lesz a végeredmény :-))
Ági

Zorka4 írta...

Francesco, tutto! Klassz lett!

Névtelen írta...

Jaj nekem! Nem mertem már látogatni se a blogod, mert összehörcsögösködtem sok hímzős holmit, és mi lesz azokkal, ha kötőtűt ragadok... Most végem! A kék táska a gombóc báránnyal, a kendőd, ez a fonál... Elbűvölő világot alkotsz! Szeretettel gratulálok! Előbukkanva a titkos olvasásból:
Brigi

KicsiKató írta...

Köszönöm, lányok!

Brigi, maradj csak, tudom, miről beszélsz, mert hétvégén elkezdtem egy keresztszemest is... :)))) (jó, hogy előbújtál!!:)

Timici írta...

Szépséges fonal és isteni kendő lesz belőle, már látom ;)

norono írta...

Csodálatos fonal lett! Már alig várom, hogy lássam a belőle készült szépséget! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails