2012. május 18., péntek

fonós fejlemények (spinning news)

 Nem, még mindig nem tudok fonni. De ez nem akadályoz meg abban, hogy legalább áttapizzam a meglévő fonalaimat. Alant két képes egyenlet következik, mellé némi szöveges magyarázat. :)

No, I still cannot spin, but it doesn't mean I don't hug my yarns every day:) Here are two stories in pictures, and some words to explain:)
 Ezer éve vágyom egy ilyen fonalgombolyítóra. Pár hete megrendeltem ebayen, megérkezett, volt nagy öröm. Rögtön nekiláttam a fonalkészlet felgombolyításának, de a végeredmény katasztrófa. Gombolyagra nehezen emlékeztető valami. :( Látszólag rendben van a masina, mégsem stimmel valami. Nem adom fel, vasárnap megmutatom a kötős lányoknak, hátha tudnak valami okosat mondani.

I've always wanted this machine. It arrived, I was happy, but I cannot use it. Don't know why, it seems to be good but as you can see, the results are not so nice. I hope I'll get help from the knitting ladies on Sunday. 

Na de ha én a fejembe veszek valamit...

But if I want something... 
11 megjegyzés:

Julcsi írta...

No, a másodikok már jók lettek, de akkor ezt úgy kell érteni, hogy végül mégis a két kis ügyes kezecskéddel gombolyítottál?

KicsiKató írta...

Úgy ám:)

Zorka4 írta...

A kezed ügyesebb, mint a gombolyítód! :))))

Ariadne Műhely írta...

Nekem nincs ilyen gépem, de ahogy eddig láttam, élőben vagy képen, annak a "csévetartónak" kicsit ferdébben kéne állnia. Nem? Lehet állítani?
Amúgy a "kézierős" eredmény tök profi.

muzsi írta...

ne idegölj, én a múlt héten rendeltem az ebayről, kínából, sztem ugyanilyet...

Elinor17 írta...

Szépek a gombóckáid !:)Remélem most már hamar és alaposan meggyógyulsz !!!

KicsiKató írta...

Adri, koszi, majd megnezem.
Muzsi, ne aggodj, benne van a pakliban, hogy en benazom el. :)
Elinor, becsszora nagyon igyekszem es mar javulok!!

En - Hababann írta...

Kató, nekem is ilyen gombolyítóm van. És normális gombócok kerülnek le róla.... Nem lehet, hogy valóban túl "egyenesen" áll a csévetartó?! Másra nem tudok gondolni. Ha emlékeim nem csalnak az enyémen kb. 40 fokos szögben áll a csévetartó.

Melissa Leavitt írta...

I'm glad you kept on trying. I love my ball winder too!

En - Hababann írta...

A fonalat egyébként beakasztottad a fonalvezetőbe?

KicsiKató írta...

Igen, es hetvegen egy tokeletes gombocot keszitettunk a kotoklubban egy ot dekas csipkefonalbol. Szoval en voltam a benga. :) Azt hiszem, tulfeszitettem a fonalat a motollan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails