2012. március 2., péntek

handspun friday

Talán nem véletlen, hogy beleégett a zsigereimbe ez a két szó, ugyanis bevallom, függő lettem. Már megint. Most épp Monika blogjától. Múlt héten már az történt, hogy péntek reggel felébredvén nem azért örültem, hogy már csak egy napot kell dolgozni, itt a hétvége, hanem hogy új handspun friday posztot olvashatok. Duuuuuurva.
It can't be random I chose this phrase by title, must say I'm addicted (have you heard it from me a few times?:) Now I'm addicted to Monica's blog. Last Friday morning I was happy, but not because there were only one day left before weekend, but because of her coming Handspun Friday post. Weird.

Aztán arra gondoltam, milyen kár, hogy magyar fonós posztot alig látok. Pedig nagyon sokan hajtjuk otthon a rokkát, sokan pörgetjük az orsót, mégsem blogolunk róla eleget. Pedig miért ne lehetne megmutatni a fonalat, ami ugyan csak egy fonal, néha egyszínű, néha semmi csicsa nincs benne, mégis többtízórás munkánk van benne??? Ezért arra biztatom fonós barátnőimet és a még ismeretlen bloggerinákat, legyenek rendszeresen rokkás/orsós bejegyzéseink! Inspiráljuk egymást és azokat, akik még csak körbeszaglásszák a témát!
I thought it was great if I could be inspired by Hungarian spinning posts. I know there are some, but we could be much busier. I know it's not so popular like a shawl or pullover, but we work with a fleece for hours and days to get a yarn. So why not? Let's post more about spinning!

Én a magam részéről szeretném átvenni a handspun friday tematikáját és péntekenként megmutatom, ha van valami újdonság. Szeretném felajánlani a lehetőséget másoknak is, hogy ha van kedvetek, levélben küldjétek át nekem az adott heti fonós bejegyzésetek linkjét, azt péntekenként közzéteszem.
I'd like to borrow this idea and blog about spinning (almost) every Friday. And also would like to offer to other spinners a chance, if you email me your last week's spinning post, I'll show it on next Friday.
És akkor induljon a móka: ez a legújabb fonalam. Még tavaly vettem egy-egy adag fekete és vörös gyapjút a manoposta.hu webáruházból, direkt erre a célra. Történt ugyanis, hogy Anett annyit emlegette a piros-fekete fonalát, hogy elkívántam tőle, amúgy kicsikatósan. Adri mutatta meg, hogy akár egy kutyakefével is egymásba lehet bolondítani a gyapjú szálait, azt is beszereztem és indulhatott a munka.
At first here is my latest yarn. Last year bought some red and black fleece for this project. Anett talked so much about her red-and-black yarn, that I wanted to have it on my own way. Adri show me how to card with dog-brushes, there were no more rocks.
Összesen 351 grammnyi, 954 méter körüli, ebből már talán kijön egy kis csipkés, rövid ujjú kardigán, legalábbis ezt tervezem. Szenvedély és tűz a négyzeten:)))
Total weight is 351 g, about 954 meters, hope it will be enough to knit a lace cardi. Passion and fire, just love it:)


9 megjegyzés:

florentine írta...

Szuper! Ezek a fonós dolgok nagyon misztikusak nekem, pont ezért, tőmondatokat, utalásokat olvasok róla itt-ott:-)))

szaberka65 írta...

Én ugyan még csak egy remémybeli fonóasszony vagyok, de biztos, hogy a legkisebb eredményeimről is kotkodácsolni fogok! Mert ugye nem elég a tojást megtojni...

Monika írta...

I need to find a way to translate your blog otherwise I'll only be able to admire your photos. :o) Love the amount of finished yarn!

Melinda írta...

Kató,ez nagyon jó ötlet ,de nekem hetente nincsenek új gyapjak az orsón...bár lehet,hogy ez a kis "játék" ösztönözne,hogy egyszerre csak egy dolgot készítsek,s ne kapjak bele ezer dologba:O Én benne vagyok a mutogatásba:)

Sofie írta...

Én, mint megfigyelő is élvezettel olvasom ezeket a postokat is! :-)

Ariadne Műhely írta...

Éljen a fonós péntek ötlete! Jövök.

Elinor17 írta...

Tyű a mindenit, sokat dolgoztál !!Nagyon szép lett .Kíváncsi vagyok milyen lesz megkötve .:)

KicsiKató írta...

Örülök, ha kicsit több fonós poszt születik, pont emiatt, mert anno én is szinte csak külföldi blogokból jutottam információhoz:)

Melinda, nálam se lesz hetente új poszt, de tessék csak megmutatni minden fonalat! :)

Elinor, én is:))) (beillesztettem hatszázhuszonnegyedik projektként:)))

Névtelen írta...

Hűha, ez nagyon vagány kombináció! Írom teljesen kívülállóként, mivel csak gyönyörködni járok ide... :)
Luca

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails