2011. december 15., csütörtök

közvéleménykutatás!

Egyre kevesebb komment érkezik. Ez nem baj, én is egyre lustább vagyok a blogolvasás közben, de szeretném tudni, ennek az időhiány az oka vagy esetlegesen az sok helyen megjelenő technikai probléma (ti. a blogger ilyen-olyan hibaüzenetekkel megtagadja a hozzászólás elmentését). Megtennétek, hogy névtelenül klikkeltek egyet itt a jobb oldalon felül?

Köszönöm! :)

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Kata, bevallom, csak olvastam eddig itt - meg gyönyörködtem. Mivel magam nem horgolok, nem is kötök, csak nézelődni szoktam. Blogtalan is vagyok, de a blogajánlódat szeretem, és a netes okosságokat. A "napi fotó" is érdekes ötlet!
Lelkesen ugrálok linkról linkre, pedig lehet, illene kommentelni is. De nem egyszerű műfaj ám az! Hány félreértés, sértődés adódik abból, hogy a leírt pár sor (szorosabb ismeretség és személyes találkozó nélkül) nem egyértelmű... A másik kommentakadályozó, attól tartok, a facebook, inkább az köti le az időt-energiát.
A blogod remek. Pont.
Luca

borsoo írta...

Bevallom szoktam, de ritkán megjegyzést hagyni, mert igencsak időhiánnnyal küzdök, azért igyekszem :)

nöné írta...

Kár, hogy nem tettél fel egy még egy választási lehetőséget, a facebook-ot. Ahogyan azt Luca is megfogalmazta, a facebook nagy ludas a blogvilág fényvesztésében. Én is tapasztalom, hiányolom a kommenteket. Míg korábban egy-egy bejegyzésemre 20-25, olykor 30 komment is érkezett, manapság jó ha 10 összejön:o) Pedig olyan jóleső érzés, amikor véleményt alkotnak a kreatívtársak egy-egy munkánkról. Hiányolom, ugyanakkor én is igen ritkán kommentelek, tehát 1-1 az állás. De nagyon győzelemre áll a facebook, ami engem is egyre jobban beszippant, pedig nagyon nem szeretem őt.

KicsiKató írta...

Nöné, nem adott a blogger több lehetőséget:)

Egyébként tényleg csak arra vagyok kíváncsi, az én blogomban mekkora a műszaki gond, eddig csak egy embertől hallottam, hogy nem tudott kommentet írni, erre meg nincs más lehetőség felmérni, csak a közvéleménykutatás.

Köszönöm mindannyiótok visszajelzését, legyen az komment, lájk vagy egy személyes hátbaveregetés! :))
A facebook tényleg egy új világ, ráadásul magamon is észreveszem, hogy vagy nem hagyok kommentet, mert rohanok vagy szimplán lusta vagyok vagy ha meglátok valahol egy lájk gombot, már nyomom is, mert teljes értékű visszajelzésnek veszem:)

Nem baj ez, alakul a világ, alakulunk mi is:) Azért az a régi sok komment... hát bevallom, hiányzik:))

GumiPók írta...

Én egy viszonylag szorgos kommentelő vagyok. Vannak viszont olyan blogok, ahol egyszerűen nem szeretek kommentet hagyni, mert nem kapok semmi visszajelzést. Én mindig veszem a fáradságot és írok egy-két jó szót azoknak, akik elmondják a véleményüket vagy egyszerűen csak jelzik, hogy ott voltak, tetszett nekik, amit mutattunk.
És nekem egyáltalán nem tetszik, hogy errefelé tendálunk. Attól félek, felszínességhez vezet, ha csak lájk gombokat nyomkodunk. Engem kifejezetten elszomorít a blogvilágban tapasztalható pangás.

ercsu27 írta...

Időhiány, fészbuk, néha lustaság. :-)
Egyet értek a többiekkel, és legfőképpen azzal, hogy tényleg kár, hogy pangás van.

Banász Erika, ErikaStyle írta...

:))))

Editfolt írta...

Én is csak ott kommentelek ahol választ is kapok. Sajnos szerintem sokan nem is tudják, hogy egy sima válasz e-maillal is tudnak válaszolni. És nem szeretem ezt a szóellenőrzést sem. Én levettem a saját blogomról- Szerintem teljesen felesleges.

Ányi írta...

Én a juszt is kommentelés óta mindig hagyok üzenetet ott, ahol járok. Ha nem írok, nem voltam itt :)))

KicsiKató írta...

Edit, pár hete levettem a szóellenőrzést, de mikor két napon belül a huszadik spamet kellett törölnöm, meguntam és visszaraktam. Max. 8 betűt kell pluszban legépelnünk, ami legrosszabb esetben 5 másodperc. Arra jutottam, ennyi belefér... vagyis remélem:))

Nagyon drágák vagytok, de tényleg csak azt akartam tudni, van-e az én blogomban is technikai gubanc:)

Krisztina írta...

Szia!
Én is mindig olvasom a bejegyzéseidet,csak időm nincs sokszor írni az 5 gyerek mellett.Vagy ha kicsit több időm van az általában késő este és már lusta vagyok írni.
Ha majd kicsit cseperednek akkor már csak lesz több időm,addig is marad a zug olvasás :):)

Mamis írta...

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a facebook sokat csökkentett az eddig megszokott *blogos életen*. Amit szeretnének mondani, írni,mutatni..stb, azt mind a facebook-on teszik. A blogomban én is már írtam, hogy azért még vannak olyanok(pl.ÉN) akiket egyáltalán nem érdekel az az oldal. Engem kimondottan zavar, így nagyon ritkán nézek be oda. Ezáltal csökkentek a megjegyzésírások is, lassan a blogok is...és lassan már itt nem is kommunikálunk egymással. Nekem a blog jobban tetszik mint a facebook, így én ahol járok, mindég írok valamit. Nálad volt, hogy néha nem tudtam itt írni, de akkor jött az email, ami ebben az estben *ponyvaregényhez* hasonlított.

Mammka írta...

Jó,hogy felvetetted KicsiKató, mert bevallom,én naív, magam sem értettem,hogy bár sokszor 200 a napi látogatóm,kevés a hozzászólás.
Szóval a Facebook a bűnös.:( Nem szeretem,alig használom, de már ott vagyok-minimalizálva-,mert néhány dologhoz kellett.

Bevallom,hogy mostanában nem írtam hozzád.:( Bocsánat.♥ De te se hozzám, így 1-1.:)))))

Verocs írta...

Engem nálad nem mindig szeret a rendszer....

Zsófi írta...

Én olvasóból nézem a blogokat. Nem szoktam odakattintani.
(Ha csak címet látok, akkor meg pláne nem, kivéve, ha roppant érdekesnek látom, vagy éppen inspirációra vágyom egy-egy témában.)
Mivel ott nem kommentelhetőek a bejegyzések, ezért nem is teszem. Az enyémből eltüntették a like-ot (csak közösségi portállal műkszik), szóval még azzal sem tudom kifejezni, ha tetszik valami.

Én a statisztikát szoktam megnézni, ott azért látszik, hogy olvasnak páran, és az is, mi érdekli az olvasóimat. :-D

BORI írta...

Szia!
Szoktalak olvasni, nézegetni is, hiszen a bloglistámra feltettelek.
Igen, értelek, szeretnéd, ha még többen reagálnának a bejegyzéseidre, hiszen annyi munka és szeretet van a blogírásban. Most mindenki készülődik ezerrel az ünnepre és nézni van ideje.Én is a reggeli kávézásom közben futottam végig a bloglistámon, hogy ki mit írt mostanában. Magam is látom a számlálón, hogy nézelődnek nálam de jóformán csak ismerősök reagálnak.
Úgy gondolom ne aggódj, ha lecsendesedik az ünnep, fognak jelentkezni lelkes olvasóid. :)

Judit írta...

Facebook óta a blogok hanyatlóban, én is így látom, de nem baj, majd annak varázsa is elmúlik és visszatér mindneki:))))

Paat írta...

Kató én itt vagyok!!!! És a FB-ra meg juszt sem regisztráltam, mert akkor már alkotni nem maradna időm. Szívesen írok Neked és mindenkinek, mikor van mondandóm hozzá. Ez kb. minden 4.-5. általában olvasott post.

Piroska írta...

Van bennem lustaság is, néha meg elmegy a net,aztán előfordul, hogy megírom a szöveget, de elfelejtem menteni,utána pedig már nem írom újra.
Egyébként vannak olyan blogok ( nem a tiéd ), hogy erős késztetést érzek a kommenteléshez,írok is,de soha nincs válasz.Ám fordítva is igaz:régi bejegyzésre írok és van válasz.
Az biztos: a facebook is sokat rontott.

Andy kuckója írta...

Ritkán kommentelek, pedig olvaslak. Mostanában ha valahol kommentelni akartam, nem engedte a gép. Lehet hogy az én hibám és a belállításaimmal van a baj, de a saját blogomon sincs időm/energiám rendet rakni, ezért inkább továbblépek komment nélkül. Fészbúkon nem vagyok (nem is szeretnék, nekem az már nagyon sokkk)

KicsiKató írta...

De jók ezek a visszajelzések! Egyrészt kiderült, hogy szerencsére nálam nincs sokakat érintő technikai gubanc, másrészt én is rádöbbentem, mennyire elmentem a tucatolvasás és lájkolás irányába. Elkezdtem racionalizálni a google reader-ömet, más volt egy nagy menetem ezzel, akkor kb. 800 blogból kitöröltem a felét, de hát a 400 még így is hatalmas szám... (Tudom-tudom, hülye vagyok ennyit követni:))))

Így most megint selejtezek, ahol eddig semmi se vitt a kommentelésre, kitörlöm, hogy azokra tudjak koncentrálni, amik megérintik a kreatív énem:) És igyekszem több megjegyzést hagyni, nem csak ledarálni a napi bejegyzéseket...

Jaaaa és a sok fészbukos játék ellensúlyozására januárban igyekszem jönni egy blogossal is, erre nem is gondoltam, hogy vagytok sokan, akik még ellenálltok a fb-nak... Szóval pezsdüljön ez a blogélet:)

Paat írta...

FBellendrukkerként írom: Tök Jó lesz Kató!

Sofie írta...

Szánom, bánom, nekem most az időhiány az oka, hogy ritkábban jövök (na meg, hogy a munkahelyemről le van tiltva a blogspot :-)))) ) De azért élvaslak, csak kis csúszással :-)

norono írta...

Szerintem csak a december az oka! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails