2011. február 23., szerda

netes okosságok, 6. rész: gmail notifier

Azért az élet nem állhat meg, így ha szerda, itt a következő tanácsom:)

Ha a gmailt használjátok levelezésre, áldani fogjátok ezt a kis programot, amely icipici méretéből adódóan nem is kíná világmegváltást, csupán arra hivatott, hogy jelezze, ha levél érkezik fiókunkba:) Először is töltsétek le innen (a honlap szerint xp-re vagy 2000-re telepíthető, nem tudom, fut-e vista és windows 7 alatt is, egy próbát megér, kérlek, írjátok meg kommentben a tapasztalataitokat!).
Ha a telepítés megvolt, máris felbukkan egy kis ablak, amelybe pötyögjük be a gmail fiókunk nevét, a jelszót (jegyeztessük meg vele) és már működik is egy OK után.
Így néz ki a kis ikonja a jobb alsó sarokban, ha nincs olvasatlan levelünk, alatta pedig azt látjátok, mennyire kékül be, ha levelünk érkezett.
Leképeztem nektek, mit ír ki, ha az egeret szimplán az ikon fölé húzzuk: megmutatja, hány db olvasatlan levél vár minket. Ha jobb egérgombbal rákattintunk, pár lehetőség közül választhatunk.
Ha a "Tell me again"-re kattintunk (=mondd még egyszer), akkor egy pár másodpercre egy diszkrét kis ablakban megmutatja szépen sorra az olvasatlan levelünket a feladóval, tárggyal és a levél első pár sorával. (kissé skizofrén helyzetbe kerültem, most pont nem jött levelem, várni nem akartam, így hát hotmailről küldtem magamnak egyet:))))
A a "View inbox"-ra klikkelünk, az alapértelmezett böngészőnkben meg fogja nyitni a gmail fiókunkat, az "Options"-nél pedig egy icipici beállítási lehetőség van: megadhatjuk, melyik böngészőt használja a program a leveleink megjelenítésére.
Ennyi, nem több, nem kevesebb, apró, de annál hasznosabb lehetőség. Ha épp megunjátok, az exit-re kattintva simán kiiktathatjátok, legközelebb a gép (újra)indításakor fog csak jelentkezni a program.

Amikor bekapcsoljátok a gépet, jobb egérgomb után a "Check mail"-re kattintva megjelenik a bejelentkező ablak, amivel aktiválhatjuk a programot, ha ezt elmulasztanánk, pár perc múlva diszkréten megjeleníti magától is. :)


12 megjegyzés:

Puszedli írta...

Ma is tanultam valami újat! Köszönöm! :)

Ányi írta...

Ó, már rég tervben van, hogy nekem köll ilyen :)
Win7 alatt is működik, köszi, ezt imádni fogjuk, azt hiszem :)))

Abile írta...

Dejóóó! Fantasztikus! Már meg is csináltam, köszönöm!

Irén írta...

Kedvelem a netes okosságaidat! Köszi ezt is!

F.Gina írta...

Köszönöm, köszönöm ! Te vagy az e heti királylány !

Böbike írta...

Letöltöttem a letölteni valót, de nekem nem ugrott fel ablak , ezért nem is tudtam tovább csinálni :(

KicsiKató írta...

Böbike, jobb egérgomb, aztán check mail. Ettől felugrik az ablak! (Ha nem találod, zárj be mindent, néha képes megbújni:))

Böbike írta...

Kató!
Köszi a segítséget, kihagytam a telepítést :)))... de mostmár müxik. puszi

Jutus írta...

Én kipróbáltam,már egy hete lassan használom és imádom!!!Köszönöm!!!!!:))

Mamis írta...

Nekem eddig működött, de ma megadta magát. Hiába telepítettem újra. Folyton azt írja *Temporarily logged out*, pedig be vagyok jelentkezve. Ötlet???

KicsiKató írta...

Múltkor nálam is betegeskedett két-három napig, pont akkortájt, mikor megírtam, de aztán nagyjából rendbe jött. Mondjuk most is csak úgy, hogy nem tudom bekapcsolni, csak akkor jeleníti meg a bekapcsoló ablakot, mikor ő úgy dönt... Szerintem pihentesd pár napot és utána megpróbálni használni. Fogalmam sincs, ilyenkor mi lehet a baja...

Névtelen írta...

Köszi szépen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails