2009. szeptember 10., csütörtök

10 nap szótlanság...

Hű, de rég írtam... Lassan én is rájövök, hogy minden nem megy egyszerre. Az ember vagy a virtuális világban kóborol - és pl. blogot ír -, vagy varr. Az utóbbi napokban a varrás mellett döntöttem, meg is lett az eredménye, rengeteg restanciámat sikerül befejeznem.
Well, I haven't posted for a while... I realised that I have to choose. Surfing on the net - and for example writing my blog - or sewing. I've chosen sewing in the last few days and I could finish many of my plans.


Ez a forrótea-tartó még akkor körvonalazódott, mikor megláttam Marvika hőtükrös táskáját az index fórumán. Persze én is beszereztem egy tekerccsel, táskát szerettem volna a forró napokra, de az elmaradt. Egy baráti beszélgetéskor merült fel az ötlet a textiltermoszra, most megvarrtam, egy barátnőm pedig - aki meglepetésként kapja - ősszel le is tesztelheti. Ráadásul ez egy köszönetajándék is, kaptam tőle még tavasszal egy szatyor maradékanyagot, azokból válogattam a termoszhoz. (Egyébként is megesz a sárga irigység, ő varrja saját magának az egész ruhatárát, még a kabátokat is...:))
The idea of his hot-tea-holder came after I saw Marvika's keep-cold-bag at a Hungarian topic. I bought a roll of this "heat-mirror" (it's used behind the radiator to maker hotter the room), I wanted to sew a bag for the warm summer days, but I didn't have enough time for it. Than came the idea of this holder. I'll give it to one of my friends, hope she'll like it.


Aztán egy kedves megkeresés nyomán összeöltögettem még ezt a két kistáskát két kislánynak és a tolltartót egy kicsit nagyobbnak. :) Remélem tetszeni fog nekik!
I also sewed two little bags for two little girls and a pencil-case for a bigger one. :)
Egy másik barátnőm pedig egy három részre osztott textildobozt kért a munkahelyére a kolleginák monogramjával, ilyet sikerült alkotni. A kis akasztók segítségével felkerülhet majd a falra, remélem bírni fogja a strapát, két réteg táskamerevítő a belső anyag, amiket össze is kukacoltam, hogy szilárdabb legyen a végeredmény. A lila anyagot még múltkor kaptam Elizanikótól, már nagyon szerettem volna felhasználni:)
Another friend asked me to make a 3-piece textil-box for her and her colleagues with their monograms. They can hang it up to the wall. I got the purple fabric from Elizanikó some weeks ago and already really wanted to use it:)
Már csak pár részlet hiányzik a tenisztáskához, az is kész lesz hétvégére. Listát szoktam írni a varrós tervekről, most jóóó sokat ki lehet húzgálni róla. Imádom ezt az érzést!!
Közben a készleteim feltöltése is napirenden volt, rendeltem anyagot a "Hunyadis fiúk"ként elhíresült boltból, mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Én még nem találkoztam ilyen segítőkész, gyors és udvarias kiszolgálással - pedig távvásárlás volt!
The tennis-bag is almost done, just a few details left. I always make a list of my sewing plans and do love this feeling when I can draw out the finished ones:)

Ui.: Egyre sötétebb van. Mire hazaérek és fotózásra kerülne sor, már alig van fény. Csak nem az ősz közeleg rohamléptekkel?:))

20 megjegyzés:

mammka írta...

KisKató!!!!Ez nem semmi!!!!Sőőőőőt!....Szuper az a termosztartó--is.
Én egyszer kutattam egy cumisüvegtartót textilből,nem is ilyen szuper,mint a tied,de fliez van benne és a nyári nagy kánikulában is sokáig frissen tartotta a vízemet.

Ibcsy írta...

Nagyon belehúztál, és szuper dolgokat varrtál:-) Tetszik a termosztaró, bár személy szerint a kiscsikós táskák a kedvenceim:-)))

Ibcsy írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mehike írta...

Nagyon szépeket alkottál.
A termosztartó tökéletes.
Nekem is van egy ismerősöm Ő 14 éves korától csak asát készítésű ruhákat hord. Még a télikabátot is maga varrja.
A Hunyadis fiúkról én is csak jókat hallottam

Edige írta...

Ez igen! Tényleg nem tétlenkedtél.

Dia írta...

hű, ezek nagyon szuperek lettek!
Ilyen hőtükrös bélést hol lehet beszerezni? Nagyon jó ötlet!
A Hunyadis fiúkról én is csak jókat hallottam eddig, már én is összeírtam, mit is szeretnék rendelni....

Nagyon ügyes vagy!

Kriszta írta...

Azt aaaa, nem semmi, jól belehúztál az alkotásba és szebbnél szebb dolgokat alkottál:) Szerintem is nagyon jó érzés, amikor a terveket ki lehet húzni, mert megvalósultak :))

Barbi írta...

Szenzációs a termosz! :D Persze a többi is csodás! :D

Elizaniko írta...

Fú, ezt a tempót ! Jól fel vagy turbózva !

A termosztartód szuper lett !

KicsiKató írta...

Köszönöm:))

Lányok, hőtükröt az OBIban vettem, 5 m x 60 cm, jó pár táskához elég és 2000 ft volt nyáron. Remélem a gyakorlatban is beválik majd. Végülis, ha a flíz tartja a hőt, akkor neki is illene:)

kastanie írta...

Mind nagyon jó lett! Én is varrtam nyáron egy félliteres üvegtartót.

Kalex írta...

KicsiKatókám, 10 napig semmi hír, amikor meg beszámolsz, öröm olvasni, milyen sok mindent varrtál. :o) Nagyon szépek a mostani dolgok is, legjobban a forrótea-tartód tetszik, azt hiszem karácsonyi listámra felvettem ajándékként. :o)

Abile írta...

Ez valóban így működik.. vagy blogolás, vagy varrás... :o)) Én mostanában alig-alig varrok valamit...de Tőled most teljesen felvillanyozódtam... :o) Sietnem kell haza varrni! Csuda dolgokat készítettél! A dobozkám tegnap megérkezett, ha nem lesz túl sötét mire hazaérek, fotózom is! Nagyon köszönöm!!

KicsiKató írta...

Abile, hát ezekért (is) éri meg blogolni:) Én is úúúgy szeretek lelkesedést meríteni másoktól:))

Jó varrást!!!

Csilla írta...

Te ténleg nem tétlenkedtél, nagyon klassz dolgokat varrtál, remek ez a termosztartó és csodásak a kis táskák a kis csajoknak :)

Mamis írta...

Hát ez nem semmi...A nonfiguratív mintád pedig..))

Iwett írta...

Ez a forrótea tartó tényleg nagyon klassz :)

A 2 táskát és a tolltartómat pedig már alig várom hogy ideérjen :):):):)

Mamis:
Az nem a kató terve:P:P Én rajzoltam, ő pedig tökéletesen megcsinálta a mintát bele :)
Nagyon nagyon jók lettek :)

Hajnoca írta...

KisKató!
Nagyon ügyi vagy.

Zsukka blogjáról találtam ide.

Nincsenek meg véletlenül a termoszosnak a mintái?
A sógorom is pont valami ilyesmit szeretne ... na jó nem kisvirágos mintával.
Megírnád nekem, hogy mit és hogy? illetve milyen anyagokat használtál fel? Mik kellettek hozzá?
Jó lenne novemberi szülinapjára varrni neki egy ilyet.
Cím: bogyimami.blogspot.com -on

Kata írta...

Minden nagyon szép, de a két kis rózsaszín tasi a kedvencem :)))))

Sofie írta...

Nagyon szépeket alkottál megint!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails