2008. június 8., vasárnap

Lise Bergene-féle neszeszer - képes leírás!!!


Ma végre kipróbáltam ezt a mintát és egyszerűen beleszerettem!!! Próbáljátok ki ti is!
A méret változhat. Az enyém kb. 25x30 centis volt, amihez 30 centis cipzárt használtam. A felső részt lehet több részből összevarrni, de állhat egy darabból is, mint ez a napraforgós. Vatelinnel és egy másik textillel szendvicset készítünk, amit tetszőlegesen letűzünk. Én a körvonalakat varrtam végig, hogy 3 dimenzióssá tegyem a virágokat.

I tried today this pattern and I love it!!! Try it!

The size can be changed. My purse is around 25x30 cm and I used a 30 cm zip. The top can be sewed together from more pieces but it's fine to make it from one fabric too. Make a sandwich with wad and another textile and quilt it. I stitched the flowers' lines to make them 3D.


A steppelés után méretre vágjuk, letisztázzuk a széleket és a rövidebb oldalhoz egy 5 centiméteres pántot hozzávarrunk a következő módon:

After the stitching cut it the right size, clear the borders and sew a 5 cm-width tape to the shorter border in this way:



A pánthoz cipzárt rögzítünk, előbb az egyik oldalon, majd csővé hajlítva a másik oldalon is. Ha hosszabb a cipzár, mint a neszeszer, könnyebben tudjuk hozzávarrni.

Sew the zip to the tape. It's more common if you use a longer one.



Ezután a két széléhez egy-egy kettéhajtott díszszalagot varrunk (tetszőlegesen elhagyható, tényleg csak díszítő funkciója van).

Than sew ribbons to the sides (you don't have to, this is just an ornamental step).


Kifordítjuk a csövet, kissé kinyitjuk a cipzárt, hogy az összevarrás után ki tudjuk fordítani és szembehólt hajtunk úgy, hogy maradjon egy kis rés a közepén:

Turn up the tube, open the zip (you're going to turn it after the sewing) and fold in this way:


Levarrjuk a széleket, kifordítjuk, kiigazítjuk a sarkokat és örvendezünk, hisz készen vagyunk:)))

Stitch the folded sides, turn it up, brief the corners and jubilate, you have a new pouch:)))





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails