2008. június 11., szerda

Kérdés

Ti egy asztalon tartjátok a varrógépet és a számítógépet? Én terveztem venni egy számítógépasztalt, aminek a tetején varrnék, a klaviatúratartóra szántam a laptopot, de eszembe jutott, vajon nem árt neki a varrómasina kis rázkódása? Arról nem is beszélve, hogy az interlockom centiket képes elmászni pár méternyi tisztázás közben:))

10 megjegyzés:

Ami-Foltosdolgok írta...

Én nemcsak a rázkódástól félteném a laptopot, hanem a varrás során keletkező portól, szöszöktől. Az biztos nem tesz jót neki, mert tutira bemászik a kis résekbe...

Zsuzsi írta...

Igen, nekem egy nagyobbacska íróasztalom van, azon a varrógép és a monitor.
Máskülönben hogy tudnám követi a képes leírásaidat? :P

KicsiKató írta...

Pro és kontra:)) A képes leírások követése sokszor nekem is gondot okoz:)))

Kötéltáncos írta...

Szerintem nem ártana neki. Az informatikus barátunk szerint, ha ki van kapcsolva vagy hibernálva van, akkor nem zavarja a rázkódás.

Azt pedig ő is szokta mondani, hogy időnként porszívózzam ki a szellőzőnyílásait. Egyébként a repülőtereken is szoktak "porszívózni" egy analizáló készülékkel, hogy kiszűrjék a terroristákat - mivel ha robbanóanyag készül laptopozás mellett, annak nyomai maradnak a szellőzőben.

De azért - ha van asztalos ismerősöd - én csináltatnám az asztalt a helyedben és egyik oldalt lenne a gép, másik oldalt a laptop. Ugyanis mi történik a nyitott laptoppal, ha meglöki valaki a klaviatúratartót? Jó esetben csak megkarcolódik a külseje, rossz esetben egyszerűen lesodródik.

Nekem egy íróasztalom van és vagy varrok, vagy a laptop van rajta, a másikat mindig elpakolom.

Az egyik Praktikában volt laptoptartó párna, azt szeretném ezer éve megvarrni. Akkor a kanapén is kényelmesen tudnék internetezni - mégha nincs is kedvem a varrógépem elpakolni. :o)

Így néz ki: http://www.burdastyle.com/howtos/show/57

Itt - úgy nézem - egy képkeret a teteje, de eredetileg a teteje egy falapra csavarozott üveglap volt az újságban és azok közé volt beszorítva a cippzáros oldalú párnahuzat egyik oldala, amibe a belső (megtöltött) párnát lehetett csúsztatni. Mostani ötletem, hogy a múlt havi Praktikából a babfotelnél ajánlott műanyag töltőanyaggal lehetne ezt is megtölteni. Hú, lehet, hogy el is készítem. :o)

Nem hiszem, hogy érdemes volna érte ennyi pénzt kiadni, mikor megvarrhatod a magadét is. :o)

KicsiKató írta...

Ezt jó hallani, hogy nem rázkódik. Sajnos csak kicsi hely van itt az asztalnak, úgyhogy csak a klaviatúrás megoldás jöhet számításba.

Majd még megrágom párszor a dolgot:)

Bagira írta...

Nagyon tetszik a blogod :) Álmodozva bámulom, hogy milyen ügyes vagy... én majd egyszer... nekikezdek :) Addig meg a te blogodból töltődök :)

KicsiKató írta...

Nagyon kedves vagy, Bagira (csak nem az anno fölöttünk lévő osztályból??:) Ha eljön a nekikezdés ideje és kérdésed van vagy tudok valamiben segíteni, írj nyugodtan.:))

Bagira írta...

De, de, a fölöttetek lévő osztályból :) Köszi!:)

Marianna írta...

Én most rendezem a dolgozószobám (azaz azt a részt amit használok) és egy nagyméretű asztalt vettünk az IKEA-ban. Az egyik végén lesz a laptop és tőle távolabb a varrógép. Az asztalhoz közel kell elhelyezni a nyomtatót, de nem az asztalon. Igy a szkennelés is megoldható. Ja és az asztal alját akarom beépiteni. Persze úgy, hogy a lában elférjen. A klaviatúra tartó elég erős a laptop megtartásához? És mélységében nem zavarja a képernyőt?

KicsiKató írta...

Nem tudom, még gondolkodok egy darabig. Vagy ez, vagy marad a mostani egy asztalos-pakolgatós rendszer. Végülis az se rossz, de olyan lusta vagyok pakolászni, hogy így csak keveset használom a varrógépet.

Ez az asztalalja-beépítős módszer csudaklassz, láttam olyan fotót, ahol a tetejét is bepolcozták és így az egész falat a foltvarrás uralta:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails