2008. április 24., csütörtök

textilfestés és naplótartó

Tegnap végre nekem is jutott időm egy kis festegetésre, nagyon élveztem!! Három Columbus (terrakotta - hát igen, ez kissé másmilyen lett, türkizkék és olajzöld), illetve volt még egy tasak méregzöld Colorin-em. Cirka egy óra volt a festegetés és majdnem ugyanennyi a vasalás...:))Yesterday I had a little time to dye, I really enjoyed it!!! Three Columbus paints (terracotta - well, it's become somthing else, turquoise and olive-green) and I had a green Color-in. It was about on hour to dye and another hour to iron...:))


Ma pedig már használatba is fogtam az anyagokat, direkt azért választottam tegnap ezeket a színeket, mert a fejemben már összeállt a terv. Kicsi korom óta már több naplót írtam, a mostanit a boldogságnak fogom szentelni, vagyis nem a mindennapi történéseket írom le, hanem CSAK a jó dolgokat. Mert arra sokkal jobb visszaemlékezni is... Ennek a különleges naplónak készült egy kis neszeszer. A hímzés feletti anyag egy nagyon különleges szoknya, az alapja taft, de a minták itt-ott bársonyfoltosak.
Today I've cut the new coloured fabrics, I chose yesterday purposely these colours, because I had the plan in my head. I've written many diaries in my life, this one will be only for happyness, so I won't write down all the facts of the day, only the GOOD ones. Because it's better to remember these things, isn't it? I sewed this purse for this especial diary. The fabric at the top is so fancy - the basic is taffeta and the motifs are velours.
6 megjegyzés:

Fazekas Ibolya írta...

Nagyon jók lettek a festéseid. Eygszer én is kiszeretném próbálni. Ja, és szuper a napló tartócska is!!

KicsiKató írta...

Csak biztatni tudlak, hogy próbáld ki, mikrózva nincs vele pepecselés és csodás színeket tudsz festeni!!

Szömörce írta...

Nagyon jók :)
Leírnád hogyan csinálod pontosan a festést? és hogyan lesznek különböző árnyalatok? A lilás melyik szín a colombusnál?

KicsiKató írta...

Persze, most a legegyszerűbben csináltam az összes eddigi közül. Vettem elő üvegeket, műanyag dobozokat, minimális vízben feloldottam egy-egy tasak festéket (2-4 dl) meg egy marék sót, bele a vizes anyag. Be a mikróba, 5 perc 700 Watton, kivettem, mikor már bele lehetett nyúlni kiáztattam, utána bele ecetes vízbe pihenni kicsit. A második adagnál kicsit felengedtem az alapot vízzel (kb. 1 deci még) és 3 percig mikróztam, a harmadiknál még vizesebb és 2 perc mikró. Ha kialakul a körforgás (ezért érdemes többet festeni egyszerre), megy egyik a másik után.

A lilás a terrakotta eredetileg. Gondoltad volna?:)))

Jaa, és nem kevergettem, bolygattam meg az anyagokat, itt-ott foltosak lettek.

Viszont nem tudom, a picúr hogy bírja a szagokat, nálunk nagyon erős szag maradt utána kb. egy óráig a konyhában és főleg a mikróban!

Clinique-Bogi írta...

A kékekbe beleszerelmesedtem. Persze a többi is szép. ;-)

Kastanie írta...

Örülök, hogy ilyen szépeket festettél. Keverni is lehet a színeket!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails