2008. március 2., vasárnap

Amikor vízszintesen esik az eső...

Már egészen a zsigereimben éreztem a tavaszt, erre jön ez a szél és jégeső és zivatarok… Annyira törékeny még szegény, hogy segítenem kell neki egy tavaszt óvó angyalkával. Meg is varrtam tegnap, hogy őrizhesse az idei első virágokat, de este lemostam róla az illanó filc vonalait. Reggelre ilyen lett:(((((((((((((( Annyira sajnálom szegényt… Tudtam, hogy borzasztó a vizünk, de hogy ennyire??? Talán rozsda ez vagy mi? Mindenesetre holnap beáztatom anyunál teába, nem tudom, mit fog kezdeni vele. Azért rozsdásan is szeretem. :)

I really, really felt the spring in my guts, then comes this wind and hail and rain… The spring is so frail yet, that I must help it with a spring-protecting angel. I sewed it yesterday, let it watch over the first flowers of the year, but the last evening I washed out the felt-tip’s lines. It became like this this morning:(((((((( I’m so sad about it… I knew that our water is not so good but as much as this??!! Is it rust or what? However I’ll wash it in tea tomorrow at my mom’s, don’t know what will be happening. But I like it with rust too. :)Ma pedig egész délután kertészkedtem. Itt, az ötödiken, ahol olyan meleg van, hogy átlag két hét alatt minden növényünk elszáradt. Tulipánokat ültettem, a márciusi Praktikában voltak a „hagymák”. Tegnap a jégeső és a második zivatar között, esőben szedtem hozzá a gallyakat:)) Mivel anyukám olyan kedves volt, hogy mindehhez papucsban asszisztált, ezért az összekötött csokrot holnap kapja meg előnőnapi ajándékul. Összesen 28 szál nőtt ki alig pár óra alatt. :))

I was gardening all afternoon. Here, on he fifth floor, where is so hot, that our plants are dying in 2 weeks. I planted tulips, the „bulbs” was in a creative magazine. I collected the twigs yesterday between the hail and the second thunderstorm:)) My mom gets the tied up bunch, beacuse she was so nice to help me collecting the twigs in slippers:)) It will be pre-women’s-day-present for her. I made 28 flowers altogether.
Végül pedig itt egy kép az aktuális háziállatainkról: :)))

And finally here is a picture of our actual domestic animals: :)))7 megjegyzés:

Naomi írta...

Húúúha!!! Ez igen!!! Kató, te aztán nem pihiztél a hétvégén! Nem tudom, hogy a tündérkéddel mi történhetett, de talán ezek a foltocskák lehetnek a szexszepilljei...:D A tulipánok is gyönyörűek lettek! Nekem is nyíltak a hétvégén, de még nem az összes...Holnapra biztosan kinyílnak és akkor mutatom én is! Anyukád tuti szívesen gyönyörködik bennük!...és büszke lehet, hogy ilyen kis ügyi kertészt nevelt! :) A libusok is cukik lettek!
Puszi Neked!

viráganyuk írta...

Azis!
Termékeny hétvégéd volt:)
Sajnálom a tündérkédet,de mi lenne ha filcel kiegészítenéd a foltokat?A ruháján lehetne virág,a kezén pedig kertészkesztyű:)Lehet buta ötlet,de talán segíthet:)
A tulipánok nagyon szépek!!!Lehet én is belefogok egy csokorba:)
Puszi: Móni

Zsuzsi írta...

Szegény tündérkéd, tán cak egy kis teázásra vágyik vlóban :)

Én is csináltam tulipánokt, fertőző lehet a tavaszvárás ;)

KicsiKató írta...

Köszönöm:) Bár azért vannak terméketlenebb periódusok is, de ezt nagyon jólesett varrni.

A babával kapcsolatban azóta arra is gondoltam, talán a haja eresztette a színét. Mindenesetre teában fog úszkálni nemsoká:))

És ezek a tulipánok! Nem csoda, hogy mindenki nekiáll. Egyébként egyre jobbnak ítélem a Praktikákat, tetszik ez a sok varrós ötlet:)))

Pillle írta...

Nagyon termékeny vagy! Megint szépeket varrtál!

Kicsoda írta...

Kata, nezd meg ezt
http://lynetteandersondesigns.typepad.com
Neked valo:-))))

KicsiKató írta...

Köszi, Kicsoda!

Rendszeresen olvasom a blogját és tavaly nyertem is tőle egy mintát a giveaway-én:)) Tervezem is a részvételt, csak most lebetegedett a fél család és teafőzésben merült ki a heti kreativitásom:)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails