2017. május 10., szerda

félidő

Az idei évre több gigaprojektet bevállaltam magamnak, az egyik egy sk festett-fonott-kötött takaró, amit őszre szeretnék elkészíteni.
A festésről itt írtam, utána nem sokkal bele is vágtam a fonásba. 

Eleve vastagabb fonalat szerettem volna a szokásosnál, így lecseréltem az állandó tárcsát a rokkán és leporoltam a legnagyobbat. Ez segít, hogy kevés sodratot engedjek a nagyobb adag szöszökbe, így nem lesz túlsodort a fonal. 

Nagyon fura volt eleinte, nem is találtam a ritmust, de aztán a 3-4. színárnyalatnál belejöttem. Sajnos kicsit vastagabb, mint terveztem, de pont olyan egyenetlen és szöszös, amilyennek megálmodtam.  

Elvileg félidőnél járok, a 12 színárnyalatból hatot megfontam, de így, hogy vastagabbra sikerül a tervezettnél, nem lesz elég a megálmodott mintához. Szerencsére van nekem egy tündér barátosném, aki önzetlenül átadta nekem a saját, még festetlen új-zélandi gyapját, csak meg kell festenem valamelyik hétvégén. 

És bár nem színem a barna, egy kicsit se unom fonni, élvezem, ahogy alakul a kezeim között a szösz. :) (azért elkalandoztam más színek felé is, a következő posztban mutatom, stay tuned!:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails