2017. április 1., szombat

tavasz - végre a tányéron is!

Imádok tavasszal enni főzni! Végre nem csak formára emlékeztetnek a zöldségek önmagukra (vö. 'seszíneseszaga' paradicsom és társai...), de már ízükben is. Ilyenkor szívesebben nyúlok a friss zöldekhez és szívesen is kísérletezek. Gondoltam, megosztom a mai ebédünket, hátha ihletet merítetek belőle!

Hozzávalók: 

4 lepényhez:
 - 2 kisebb cukkini
 - 4 ek zabkorpa
 - 6 ek aprószemű zabpehely
 - 2 tojás

túrókrémhez:
 - egy doboz (180 g) zsírszegény túró
 - 2 ek tejföl
 - fél lilahagyma

Lereszelem a cukkinit, összekeverem a tojással, zabkorpával és zabpehellyel, sózom, borsozom és pár percre félreteszem. 
Közben a túrót összetöröm a tejföllel, belekeverem az apróra vágott hagymát is, őt is sózom-borsozom. Felszeletelek pár zöldséget is, amit a tetejére szánok, paradicsomot, zöldpaprikát és előkészítem a friss csírákat is.

Felforrósítok egy (az éhség kritikus állapotában két:)) serpenyőt, vékonyan kiolajozom és a massza negyedéből kb. 8-10 mm vastag lepényt formázok. (közben a cukkini levet ereszt, ezt óvatosan kikanalazom az edényből)

Pár perc alatt mindkét oldalát megsütöm, tányérra helyezve megkenem a túrókrémmel, bőségesen ráhalmozom a zöldségeket és azon melegében megesszük. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails