2017. február 5., vasárnap

még hogy a méret nem számít!

Tudom, hogy sokan küzdenek azzal, hogy kellően vékony fonalat fonjanak, de nekem mindig a vastag fonal volt a mumus. Mindent elvékonyítottam, órákig tartott, mire felcérnáztam a sokszor akár 8-900 méternyi adagot... Le akartam számolni ezzel az énnemtudokvastagotfonni parával.
I know many spinners who have troubles with spinning a thin yarn, but my bugaboo was always the thick one. I always pulled the roving too long and was tired to ply for hours. I wanted to reckon with that stupid 'I can't spin thick' thing. 


Ez a szürke átmenetes gyapjú évek óta várta jobb sorát és kellőképpen jellegtelennek tűnt, hogy beáldozzam - erősen féltem, hogy a kukában fog kikötni. Nem így lett! :)
This grey roving has been in my stash for ages, it seemed plain enough to risk with it. I thought it will end in the dust bin but it turned out very well!

A végeredmény 97 gramm, 257 méternyi kétágú fonal. Odavagyok a gyönyörűségtől, ez a vastagság háromágúra (navajo) cérnázva már tökéletes lesz A Takaróprojekthez!
It's 97 g, 257 m, two-plied. I can't believe, this thickness will be great for the Big Blanket Project!

És ha már ekkora volt az öröm, gyorsan meg is kötöttem, hogy kihúzhassam a "sapka" tételt a kötős bakancslistáról. Magic loopot használtam (szintén azért, hogy próbálgassam magam), szerettem, haladós. 
Quickly knit a hat (first time ever!). I used magic loop and felt really comfortable with it. 

153 m, 59 g, 3-as tű (80 cm)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails