2016. december 30., péntek

szárnypróbálgatás (sok szöveg, sok kép:))

Mostanában rákaptam a podcastokra. Fonósok, festősök, kötősök, varrósok... Sok előnyük van, pl. fű alatt visszakúszott a fejembe egy csomó angoltudás, amit már rég elfelejtettem. Annyira, hogy a kreatív szakzsargon nagy része hamarabb jut eszembe angolul, mint magyarul. 

Persze nem csak az angolom javult, addig néztem a színes-szagos külföldi csodákat, hogy nem bírtam tovább, nekiálltam próbálgatni a fonalfestős szárnyaimat. Festettem én már régebben is, de az a metódus elég fapados volt. Fonal + víz + egyféle festék, oszt jónapot. Persze szerettem őket, de na. Kell a játék itt is.

Rászabadultam Zsófiék dharma készletére, volt egy csomó régebbi fehér fonalam, ráadásul épp alpaca party volt a Kacskaringóban, szóval munícióban nem volt hiány. Mutatom, mik születtek:

Az első próbálkozások fazékban születtek, kétféle kék, kétféle mustársárga és egy isteni kék-lila-zöld. (Jut eszembe, kéne főzni időkibővítőt is, hogy feldolgozhassam őket....)






A következő próbálkozás egy naaaaaaagyon hosszan színátmenetes kendőhöz készült. Tudtam, hogy pink-zöldet akarok és nagyjából mennyi átmenetet, úgyhogy előbb szétosztottam a Drops Florát 
 21 részre (1-1 motring kb. 50 méteres lett). Osztottam-szoroztam-számoltam-mértem és tádááááám:



Ők még tepsibe állított befőttes üvegekben születtek, de lassú volt és macerás az ügy, egy-egy adag fél órát volt a sütőben, de nem bírtam el egyszerre sok üveget, szóval ráment egy délután...


A következőnél már okosabb voltam (és lustább), ők mikróban jöttek a világra. A festéket foltokban öntöttem rá a motringokra és utólag dörzsöltem át festékes lével a fehérebb részeket, ezért jóóóó kis semisolid a végeredmény. 



(na jó, igyekszem rövidebbre fogni, mert még sok van hátra:))

Szintén fazékban, főve festődtek: 


Rá foltokban locsoltam a festéket és imádom a végeredményt!

Hármukat szeretném majd valami jó kis kendőben összeházasítani.

A következők már mind mikrós festések voltak. Nála megvadultam, na, nincs mentségem. Megkötve (sűrűn csíkozva valami egyszínűvel) talán jó lesz.


Szintén őrület, a motring egyik fele kék, a másik foltos. Zokniként talán hordható lesz.

Ez állati klassz lett!! Sok-sok piros kicsi lilával és naranccsal.



Őt előbb csővé kötöttem, aztán színátmenetesre festettem. Nagy a szerelem, érthető, ugye? :)


Hát egyelőre ennyi. Úgy sejtem, 2017 kreatív szava az életemben a fonalfestés lesz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails