2015. május 2., szombat

spenótos nokedli

A spenótos nokedli tökéletesen kimeríti a "ronda, de finom" fogalmát, úgyhogy érdemes kipróbálni! Gyorsan készen van ás különösen finom zöldségraguval! Mutatom, én hogy készítem:

Először felteszem a vizet a nokedlihez forrni. A raguhoz apróra vágok az íze kedvéért két szelet füstölt szalonnát, lepirítom, aztán hozzákeverem a megtisztított és összedarabolt zöldségeket (egy csokor újhagymát, egy kis fej karfiolt és 3 közepes répát), majd nyakon öntöm kb. fél liternyi paradicsomszósszal (házival, de tökéletes hozzá egy-két doboz hámozott paradicsom vagy bolti paradicsomlé, -püré). 

Amíg kicsit megpuhulnak a zöldségek, két nagy marék spenótot letisztítok és összeturmixolom kb. másfél deci vízzel és két duci gerezd fokhagymával. Sózom és annyi lisztet keverek hozzá, amivel nokedlitésztát kapok (többet felvesz, mint a sima nokedli és még így is egy picit lágyabb lesz). Ha forr a víz, beleszaggatom a tésztát és kifőzöm. Közben ha már egy picit puhák a zöldségek, hozzáadok még egy cukkinit feldarabolva és pár percet főzöm. 

Fűszert nem írok, határ a csillagos ég. Zöldfűszerek, harissa, gyros keverék, mucho maco, fokhagyma, ezek a leggyakoribbak a konyhánkban, kísérletezzetek bátran! 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails