2013. június 3., hétfő

a diéta

A tudatosságom legnagyobb rákfenéje. Ne is nevezzük diétának, legyen a neve egészségtudatos étkezés, jó? Neeeem, ez se jó, még emiatt is rám szakadhatna a plafon... :)

A lényeg, hogy próbálkozom. Hedonista létem egyik legfontosabb alapköve volt mindig az étkezés, nagyon ritkán tudtam nemet mondani arra, amit megkívántam. Iszonyatosan nagy szerencsém a testképzavar és a jó gének, ezért sosem kellett 2-3 plusz kilónál többel megküzdenem, de ez annak is köszönhető, hogy húzdmegereszdmeg-alapon hol engedtem a kísértésnek, hol pár napra visszafogtam magam.

Párszor már nekifutottam a candida-diétának egészségügyi okok miatt, de sose bírtam tovább két hétnél. Az viszont az első napokban szembetűnő volt, hogy valamiért jobb nekem liszt nélkül. Mikor Kinga év elején egy huszárvágással átalakította az étrendjüket és szinte teljesen kiiktatta a fehér lisztet- és cukrot, még csak lemondóan legyintettem, de mikor egy barátnőmről kiderült a  kiderült, hogy lisztérzékeny, nem halogattam tovább a döntést. 

Gluténmentesen étkezek, immáron már harmadik hete. Előtte sem ettem már kenyeret, csak havonta párszor, tésztát is 2-3 hetente, péksütit azonban szinte minden nap. Nem mondom, hogy könnyű volt átállni, de szerencsére eddig csak egyszer potyogtak a könnyeim, múlt héten, mikor a kenyérlángosnak induló cucc teljes mértékben rágyógyult a tepsire.

Most sokkal jobb, könnyebbnek érzem magam, jobb a közérzetem és nem sóvárgok. Nem esem kétségbe, ha nem kapok gm felvágottat vagy olyan csokit teszek a kosaramba, ami nyomokban glutént tartalmazhat, de direktben semmi lisztet nem eszek. Illetve dehogynem, de hogy melyikeket, arról legközelebb mesélek.

Ti odafigyeltek arra, mit esztek?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails