2012. november 8., csütörtök

A Nagy Gombolyító Nap

A hosszú hétvégén arra is volt időm, hogy az elmúlt hetekben festett fonalakat és előszálakat használatkész állapotba rázzam, vagyis felgombolyítsam. Mivel ehhez a két kis kacsómat és egy papírgurigát használok, nem volt túl gyors, de a végén én nyertem. :)
És ha már adott volt a szabadidő és a fotómasina, előszedtem a lakásban fellelhető kincsesládákat, rendezgettem és leltárt készítettem a saját festésű fonalakról és gyapjakról. Meg is osztom a fotókat, hogy egyrészt könnyebben koncentráljak a kitűzött célokra, másrészt hogy könnyebben betartsam a magam elé állított ezévi szösztilalmat. :))

Szóval akkor ezek az előszálak. Húúúú, mind nagy szerelem!!

Aztán ők a Rikker szalaggyapjak. A felső kettő még tavalyról maradt, alatta egy-egy hosszan átmenetes unicolor, csigában pedig egy kékes és egy kék-zöld-mályva hosszan átmenetes.

Mindhárom az etenhaki.com oldalról, az alsó kettő sima merino, a felső viszont két darabból áll, az egyik merino, a másik 50-50% merino-selyem, egymással szeretném majd cérnázni őket.

Ez a "gyári" csomag:) A bal szélső Anettől, a jobb szélső egy mini-swap révén Kingától, a középsők pedig szintén az etenhaki.com-ról. A felső mentazöld 50-50% selyem-merino keverék. 

Ez a legrégibb adag, dél-amerikai és ausztrál merino gyapjak a manoposta.hu oldalról. Igazi vidám és energikus színbomba, imádom!

Ők is a lakásban laknak, igazából a múltkori Drops-akció óta, beléjük szerettem és még nem száműztem őket a fészerbe. Szinte mindnek van már sorsa, a barna Fabelekből Juneberry Triangle-t tervezek, a szürke Mosómasából és a narancs Delightból Andrea's. A többi Delight, a két Lace és a kakukktojás Malabrigo a jobb alsó sarokban még várakoznak. :)

Az egyágú festettek. Ezt szeretem a legjobban kötni, remek kendőknek, látszik is a mennyiségen. Van köztük még 2010-es festmény is.

A szerény Rikker csipke-különítmény.

Ők pedig a kétágúak. Viszonylag friss rácsodálkozás, a szürkét idén festettem, direkt kardigánnak. Mit mondjak, már a kötéspróbájába is beleszerettem. Attól tartok, költözik még hozzánk pár kilónyi, attól tartok. :)

Hát ők laknak bent, 3 hatalmas ládányi és egy zsáknyi fonal kirekesztve a fészerben. Szóval ha mostanában azt találnám mondani, hogy nincs mit kötnöm vagy fonnom... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails