2012. március 16., péntek

handspun friday

Múlt héten mutattam félkészen és hála a hosszú hétvégének, le is került az orsóról a legújabb KicsiKató-fonal: Berries.
I showed the WIP last week and here's the FO: Berries.
Szerettem volna a lehető legvékonyabbra fonni. Gyanús volt, hogy sikerülni fog, mert csak fontam, fontam, fontam és fontam és úgy tűnt, soha nem fog elfogyni a gyapjú:)
I wanted to spin as thin as I could. I just span and span and span and it seemed to be a never-ending-fleece, so I hoped the best.
Ugyanez volt a cérnázásnál és a motringolásnál is, úgyhogy a végére nagy lett az öröm, boldogság: 108 gramm, 655 méter!!!! Nagyon örülök neki, főleg, hogy sokkal kevesebb az egyenetlenség benne. Viszont van még tanulság: még mindig kevés benne a sodrat, nem szabad kispórolnom a pedálozást:)
Felt the same with plying and making skein... I'm so happy, 108 g 655 m!! And there are much less bumpies. But I have to learn to push the treadles busier, it should be more twisted:)
Következő tanulság: muszáj kicsit szorosabban feszítenem az orsót, annyira laza volt rajta a fonal, hogy amikor elszakadt, nem találtam meg a végét. Mindezt este 10-kor. Kicsit se voltam ideges, mikor végső kétségbeesésemben egy jó darabot levágtam, hogy kibogozhassam... Háhh, ezzel együtt még tán a 660 méter is meg lett volna! (jó, ne legyünk telhetetlenek:))))
Next to learn: be handier with Scotch tension, yarn was so loose that when it broke, I didn't found the end on the bobbin. At 10 pm! I was so nervous I cut away some meters to find it...
Rikker szalaggyapjú, sk festés, 2 ágúra cérnázva. Tárcsa: 14:1
Homedyed Hungarian fleece, 2plyed, whorl: 14:1



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails