2011. február 23., szerda

netes okosságok, 6. rész: gmail notifier

Azért az élet nem állhat meg, így ha szerda, itt a következő tanácsom:)

Ha a gmailt használjátok levelezésre, áldani fogjátok ezt a kis programot, amely icipici méretéből adódóan nem is kíná világmegváltást, csupán arra hivatott, hogy jelezze, ha levél érkezik fiókunkba:) Először is töltsétek le innen (a honlap szerint xp-re vagy 2000-re telepíthető, nem tudom, fut-e vista és windows 7 alatt is, egy próbát megér, kérlek, írjátok meg kommentben a tapasztalataitokat!).
Ha a telepítés megvolt, máris felbukkan egy kis ablak, amelybe pötyögjük be a gmail fiókunk nevét, a jelszót (jegyeztessük meg vele) és már működik is egy OK után.
Így néz ki a kis ikonja a jobb alsó sarokban, ha nincs olvasatlan levelünk, alatta pedig azt látjátok, mennyire kékül be, ha levelünk érkezett.
Leképeztem nektek, mit ír ki, ha az egeret szimplán az ikon fölé húzzuk: megmutatja, hány db olvasatlan levél vár minket. Ha jobb egérgombbal rákattintunk, pár lehetőség közül választhatunk.
Ha a "Tell me again"-re kattintunk (=mondd még egyszer), akkor egy pár másodpercre egy diszkrét kis ablakban megmutatja szépen sorra az olvasatlan levelünket a feladóval, tárggyal és a levél első pár sorával. (kissé skizofrén helyzetbe kerültem, most pont nem jött levelem, várni nem akartam, így hát hotmailről küldtem magamnak egyet:))))
A a "View inbox"-ra klikkelünk, az alapértelmezett böngészőnkben meg fogja nyitni a gmail fiókunkat, az "Options"-nél pedig egy icipici beállítási lehetőség van: megadhatjuk, melyik böngészőt használja a program a leveleink megjelenítésére.
Ennyi, nem több, nem kevesebb, apró, de annál hasznosabb lehetőség. Ha épp megunjátok, az exit-re kattintva simán kiiktathatjátok, legközelebb a gép (újra)indításakor fog csak jelentkezni a program.

Amikor bekapcsoljátok a gépet, jobb egérgomb után a "Check mail"-re kattintva megjelenik a bejelentkező ablak, amivel aktiválhatjuk a programot, ha ezt elmulasztanánk, pár perc múlva diszkréten megjeleníti magától is. :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails