2011. február 2., szerda

netes okosságok, 3. rész: KOMMENTEK KÖVETÉSE BLOGÍRÓKÉNT

Az egyik vesszőparipám következik a netes okosságok sorában:) Azt gondolom, ha már időt és energiát fektetünk egy blog írásába, akkor ne sajnáljuk az időt az olvasókkal való kapcsolattartásra sem. Nem azt mondom, hogy külön megjegyzésben kell, névre szólóan megköszönni minden egyes dicséretet (a ló túloldala talán), de tiszteljük meg olvasóinkat azzal, hogy ha írnak nekünk, válaszolunk nekik, főleg, ha kérdést tesznek fel. Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor olvasóként azt érzed, magasról tesznek rád, csóró kis senkire.:))
Hogy a kapcsolattartás ne legyen túl nehézkes, pár beállítást kell módosítanunk a blogspotban. Máris mutatom, mik a lehetőségek.
Nyissuk meg a blogot és lépjünk be, a jobb felső sarokban. Ha ez megvolt, kattintsunk a tervezésre.
A főbb menüpontok közül válasszuk ki a beállításokat, majd a megjegyzést.
Itt görgessünk addig, míg meg nem látjuk a következőt rubrikát. Ide beírhatunk akár több mailcímet is (felesleges), ahova a blogspot ki fogja küldeni az összes megjegyzést, ami a blogunkba érkezik! (S egy plusz jó tanács: én azt szoktam csinálni, hogy ha olvasom a kommenteket, de épp nincs időm válaszolni, akkor azokat, amikre mindenképp szeretnék (vagy a személyes jellege miatt, vagy mert kérdés van benne vagy ilyesmi) nem törlöm ki, a dicséreteket igen és ha van időm, akkor a dicséretekre egyben válaszolok (az a köszönöm igazán nem nagy fáradtság, ha valaki megtisztel azzal, hogy ír a blogomra), a félretett kommentekre pedig egyesével.)
Ha már itt vagyunk, mutatok még pár beállítási lehetőséget, amik nagy segítségek lehetnek.
Pl. itt a megjegyzésmoderálás, ami feleslegesnek tűnik az első spamtámadásunkig:) Különféle lehetőségek vannak, nálam a 10 napos határ bevált. Ez azt jelenti, hogy a 10 napnál régebbi posztjaimra érkezett megjegyzés nem jelenik meg egyből, hanem kapok róla a megadott címre értesítést és rajtam múlik, megjelenítem-e a blogon vagy sem. Aki ritkábban posztol, nyilván nagyobb intervallumot adjon meg!
Itt van még egy, amivel a megjegyzést küldőket szűrheted meg. Biztos van annak is előnye, ha itt nagyobb biztonsági szintre állítod, én szeretem megadni az esélyt azoknak is, akiknek nincs google fiókjuk (élnek még ilyen blogolvasók egyáltalán?:) vagy regisztrációjuk.
Ugyanebben a menüpontban találjuk a szóellenőrzést is, ez is egy védelmi beállítás az esetleges spamek ellen.
És ha már a megjegyzésekről beszéltünk: a főbb menüpontoknál rákattintva az összes, blogunkba érkezett kommentet is megtaláljuk. Itt meg is ragadnám az alkalmat és szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy klaviatúrát ragadtok nálam, fontos a visszajelzés. Ha esetleg hozzászoktatok a rövidebb formájához (nem tudom kikerülni a szót: lájkoláshoz:), a bejegyzések végén találtok egy kis like ikont is, elég rá egy kattintás, hogy tudjam, tetszett a poszt:)


KicsiKató a facebookon is:) Gyertek, hamarosan újabb sorsolás következik!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails