2011. január 31., hétfő

Lepke horgolása - how to

Pár nappal ezelőtt, mikor mutattam a lepkés táskámat, felmerült, hogy mutassam meg, hogy is készül a lepke. Ha nem haragszotok, nem azt a mintát készítettem el, másikat kerestem, de a főbb irányvonalak ugyanazok. Előre bocsátom, nem vagyok nagy horgolós guru, így ha valaki kijavítana itt-ott, kérem, ne fogja vissza magát, hadd tanuljunk mind!:)

Alapvetően elmondható, hogy szinte mindegyik mintához elég pár alapvető pálca ismerete, amelyeket rengeteg honlapon megtanulhatunk (pl. itt egy csinos linkgyűjtemény).

Sokáig mumusként tekintettem a lepkék rajzaira, míg közelebbről meg nem vizslattam őket. Pl. itt van ez, a mostani delikvens. Itt viszonylag könnyebb dolgunk van, külön kell meghorgolni a testet és a két szárnyat, majd összehorgolni/varrni őket. A szárnyak szinte mind erre a kaptafára készülnek: egy ideig az ívek irányában horgolunk, majd egyszercsak középen elhelyezkedik egy ún. megosztó elem, a következő sorban már csak eddig haladunk, megfordulunk és így tovább. Ha befejeztük a szárny egyik csücskét, megkeressük az újabb kiinduló elemet (általában nyíllal jelölik a rajzon és a központi, megosztó pálcacsoportnál fogjuk találni) és szépen sorban befejezzük a szárnyat.


Az egyszerűség kedvéért bejelölgettem a rajzon és fotókon a fázisokat, a mintát nem szeretném feltenni, de ha küldtök mailt, el tudom küldeni. (felül, a fejléc alatt és jobb oldalon is találtok klikkelős utat az e-mail címemig:)

Nem vagyok túlzottan jártas a horgolási leírások elkészítésében, de ha nagyon sokan sikítoztok érte (nem csak a hörcsögölés miatt, hanem akik tényleg elkészítenék, ha lenne), akkor nekiveselkedek szívesen annak is:)


Technikai közlemény: ma estig még jelentkezhettek facebookon a nyeremény táskáért, részletek és útmutató: itt:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails