2010. március 7., vasárnap

márciusi - környezettudatos - give away

Már itt is van a március és az ígért ehavi give away. Szeretnék egyre környezetkímélőbb életet élni és azt gondoltam, megoszthatnánk egymással azokat az apró trükköket, amik nem kerülnek sokba, mégis sokat jelentenek a környezet számára...

Pl. egy ideje ásványvíz helyett szűrt csapvizet iszok. Sajnos a szelektív hulladékgyűjtéshez kicsi a helyünk, ráadásul a lustaság is gátol, messze vannak a színes kukák:) (ez inkább pirulós szmájli:))

Szeretem az alkotásban is újrahasználni az alapanyagokat, ezért (is) vált egyik kedvencemmé az újságpapírsodrás, amit Elinától tanultam.

Ha tehetem, gyalog vagy bringával közlekedem, nem szemetelek, kihúzom/kikapcsolom az épp nem használt elektronikai cikkeket, ismerősök háziállatainak gyűjtjük a kidobásra ítélt ételeket... mit tehetnék még szerintetek?


Ha szeretnél egy KicsiKatós szitakötőt a tavaszi táskádra/kabátodra, ne habozz, hagyj egy kommentet március 15-én este nyolcig és írd meg, te mit teszel az élhetőbb világért! Ha pedig ajándékoznál egyet magadnak vagy a barátnődnek, a Meskán találsz párat:)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails