2010. február 24., szerda

hogyan tüntessük el a képeket...

... blogunkról. Avagy tanulságos mese egy makacs KicsiKatóról.

Történt egy szép napon, hogy Kató picasa albumját rendezgette. Észrevett több olyan mappát, amit nem is ő tett fel... Kíváncsian belenézett, kiderült, hogy a háta mögött a gaz és önállósodásra hajlamos blogspot oda gyűjtötte az összes képet, amit két év alatt Kató megosztott olvasóival (és mint tudjuk, ez igen tetemes mennyiség). Kató felháborodott, hogy így neki el fog fogyni a tárhelye és egyébként is, az ő háta mögött ilyenek történnek?!

Nosza, nekiállt kitörölni az albumokat. Bebukta, az albumok törölhetetlenek! No, ha eddig csak mérges volt, ez a lépés húzta fel igazán, méghogy majd a Picasa mondja meg, mit töröljön és mit nem?! Addig törte okos kis buksiját, míg rájött a megoldásra: egyesével fogja törölni a képeket. Az összeset!! Unalmas óráiban neki is állt és legalább 2-300-at kitörölt, de (szerencsére) feladta.

Teltek-múltak a napok, már el is felejtette volna az egészet, mikor a facebookra szerette volna kigyűjteni blogjából a régebbi alkotásokat. Kapaszkodjatok meg: egy csomó képet eltüntetett a blogspot!!! Hát mi történt és hogy lehet és egyáltalán honnan van ennyi mersze, hogy KicsiKatóval így kitoljon?

...

Nem kellett sok idő, mire KicsiKató rájött a kis okos buksijával, hogy a blogspot a picasa oldalon tárolja a blogra helyezett képeket. Véglegesen. Gondolom a hülyék ellen próbáltak védekezni úgy, hogy az albumot ne lehessen kitörölni, de az én zsenialitásommal nem számoltak.

Jelen állás szerint
a., megüt a rossz nyavalya, amiért ilyen hülye és csökönyös szamár vagyok
b., ha kisüt a nap hangulatom borongós egén, látok arra esélyt, hogy egyszer újra felteszem a blogra az elveszett fotóimat
c., tehetetlenül csak figyelmeztetni tudom hasonlóan csökönyös blogtársaimat: ezt ne csináljátok utánam:))

És hogy jó dolog is történjen, tegnap postára dobtam 4 csomagot, egyet Orsinak, egyet a tavaszi swap partneremnek, egyet Hajninak és egy meglepit Mamisnak:) Lessétek a postaládát és sikítsatok egyet online, ha épségben megérkeznek:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails