2009. február 23., hétfő

blogos barátságok:)

Újabb díj kering a neten, ami inkább a barátságról szól:) Naomitól kaptam (köszönöm!!), tőle másolom a leírást:
"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."
Gondolkoztam, és úgy döntöttem, nem jelölök nyolcat, csak olyanokat, akikkel már túljutottunk a kommenteket-hagyunk-fázison... És láss csodát, nyolc lett, véletlenül:)) Köszönöm azt, hogy "megismerhettelek" titeket. Íme, az én kiszemeltjeim, akiknek ezúton küldök egy naaaagy virtuális baráti ölelést:)
Viszont direktben nem adnám tovább nekik a stafétát, hogy ne érezzék kényszernek, csak tudják, szeretem őket olvasni:)) (Persze tovább görgethetitek a díjat, lányok!)


2009. február 21., szombat

nincs új táska:)

Pedig kapásból fel tudnék sorolni legalább tíz fazont és színt, amire azonnal szükségem lenne:))
Olyan jól sikerült beosztanom az esti óráimat, hogy sokat haladtam a kreatív terveim megvalósításával.
Az index hímzős fórumán figyeltem fel egy mintára, amin már többször is átsiklottam, de most szerelem volt első (na jó, sokadik) látásra. Hímzett bankkártyatartók. A lilát már készre varrtam, a barna-türkiz darabjaiban várja a sorát.
This is a credit card older, I machine-embroidered it. The purple one is finished, the turquise-brown is still waiting for some sewing.


Rendelés érkezett egy F.I. monogramos neszeszerre, a szín is adott volt. Próbáltam olyan körítést keresni hozzá, ahol nem virítanak a netűk, inkább mellék-, semmint főszereplők. Kapott egy gyöngyös fityegőt is:) (És itt (is) köszönöm Mamis hathatós segítségét:))
This pouch is for a custom, she wanted brown and yellow. I tried to find a pattern which helps hidding the letters. I added a bead too:)

Ez a nyuszis falikép sokhetes álmom volt már. A nyuszkók felvasalós papírral kerültek az sk festett anyagokra. Természetesen a zsugorka-lepkék sem merültek még feledésbe, ide is szálltak közülük:)
I've wanted to sew this wallhanging for a while. I used ironing paper for the bunnies and of course some polyshrink butterflies too:)


És a közelgő tavaszi névnapokra varrtam pár meglepit is, képek később (ajándékozás után:))

2009. február 17., kedd

sorozatgyártás...

Nem direkt, de mostanában a többszériás alkotás a „menő” nálam:)) Már rég ki akartam próbálni ezt a kosárkamintát, a festett anyagok is csak gyülekeztek a szekrényemben, így nem kellett sok idő, hogy összeházasítsam őket:) Készült egy pink sorozatos is, de nem várta ki a fotózást, már az egyik barátnőm rúzsait tárolja a fürdőszobájában. Jaaaa, tessék megcsodálni a zsugorkagombokat is, nagyon-nagyon tetszenek felvarrva (is). :))

I don’t know why but nowadays I like crafting series:)) I’ve wanted to try this pattern for a while, my hand-died fabrics have convened in my case, so I paired them:) I sewed another one in pink, but my friend pounced on it before taking photo. Aaaaaand please look at the georgeous handmade buttons (polyshrink), I do love them:))


Egy földim, Zsuzsa kezdeményezett hónapok előtt gyűjtést a dévai gyerekeknek. Bár az első széria már bearanyozta a lurkók napjait, azért folyamatosan lehet adományozni! Nekik készítettem ezeket a tolltartókat, amiket meg is töltöttem színes ceruzákkal és filctollakkal.
A lady from my town started a collection for the kids in Deva a few months ago. The first run of the crafts are laready at them, but you can donate permanently! I sewed these pencases for the kids and filled them with coloured pencils and markers too.



Itt pedig egy újabb A4-es ív zsugorkalap rajzolva-színezve-kisütve. Sajnos itt-ott kunkorodott a széle, Martimezzel megvitatva a problémát vissza fogom dobni őket a tepsibe, hátha jobban kiegyenesednek…
And here is another sheet of polyshrink – drawn-coloured-baked. Unfortunately it isn’t flat, but I’ve chatted about it with Martimez and I’m ging to put them to the oven again.


2009. február 11., szerda

zsugorodunk:)

Még mindig ismerkedünk: Ő meg én. Néha már egészen megadja magát nekem. Néha meg igazán kemény diónak bizonyul, szakad, ahol nem szeretném, a körből ellipszis lesz. De nem panaszkodom, lassacskán kibontakozó szerelem a miénk:)
We're still schmoozing: It and me (polyshrink:)) Sometimes it gives itself to me. But sometimes it's really hard, it's cut where I don't want it, circle becomes ellipse. But I don't complain, our love is slowly evolving:)







2009. február 8., vasárnap

táskák...:)

Már megint…:))) Elkészültem pár ajándékkal az osztálytalálkozóra. Ugyanazt a szabásmintát használtam mindegyiknél, csak az anyagokat variáltam, igyekeztem mindenkinek megfelelőt találni.
I’ve finished some bags this week. These are presents for the class-reunion. I used the same pattern for everyone, just changed the fabrics.



Ez a lila csoda pedig magamnak készült. Már körülbelül két éve imádom rendületlenül a lilát és árnyalatait, így amikor megláttam ezt a velúr hatású vásznat a méteráruban, tudtam, hogy ő az enyém:)) A fazon próbajellegű, így nem biztonságos a záródása, de a cipzár nem túl jó bele… Nem tudom, mit tegyek, hogy csak én nyúlkáljak bele… Szerintetek?
This is for me:)) I’m in love with purple, so when I saw this fabric at the fabris store, I knew it was mine:)) The form is just trial version, it’s not so safe but the zip wouldn’t be so nice… I don’t know what to use… Can you offer me something?


2009. február 7., szombat

gyors süti...


Mindjárt rohanok mini osztálytalálkozóra; citromos-diós szeletet sütöttem a társaságnak. Nagyon egyszerű és finom!!! Itt az alaprecept, ekkora adag egy kisebb tepsibe fér (én dupláztam a nagy kedvéért:)) A bögre mértékegység itt egy tejfölöspohárnyit jelent!

Összekeverjük a hozzávalókat: 2 tojássárgája, 1 bögre cukor (szerintem bőven elég a fele!), 6 ek olaj, 1 vaníliáscukor, 1 bögre liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 bögre darált dió és egy bögre tej, belereszeljük egy fél citrom héját és hozzávegyítjük 2 tojás fehérjének felvert habját. Zsírozott, liszetezett tepsiben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Jó étvágyat:))


Just a quick recipe: Cookie with lemon and nut

Mix these ingredients: 2 „egg-yellow”, 1 cup sugar (I think it’s too much, half of it will be enough!), 6 spoon oil, 1 sugar with vanilia, 1 cup flour, 1 teaspoon baking powder, 1 cup grout walnut, a cup milk, half lemon’s rasped skin. Whisk 2 „egg-whites” and admix to the batter. Bake it in 180 Celsiues degrees for about 25 minutes.

Good apetite!

2009. február 2., hétfő

színes egyveleg...

És itt az ideje, hogy megmutassam, mostanában mi foglalja le a napjaimat és mi fogja be a kezeimet. Katafa jóvoltából szert tettem némi procion festékre, és azóta nincs megállás. Gyönyörűűűséges színeket lehet vele előállítani!! Az ára elsőre húzósnak tűnik, de eddig 1 kg (!!!) anyagot festettem be cirka 6-7 teáskanálnyi festékkel… Csak Simon úr győzze a megrendeléseimet. Apropó, nem tud valaki vasalás-könnyítő-molinó-lelőhelyet? Az életben nem vasaltam ennyit, mint festések után szoktam:)))
Eddig ezt a háromszor két színsorozatot festettem. Szombatra tervezek zöldet kreálni, a főnökömnek már bejelentettem a hétfői zöldes mancsaimat…:)) Széééépek, ugye?

It’s time to show you what I’ve been working on. Thanks for Katafa – I’m a happy procion owner. You can dye beautifuuuuuul colours with it!!!! The prize may seem to be high, but I died 1 kg fabric with 6-7 teaspoon of procion so far…





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails