2009. október 12., hétfő

shopping... shopping...:)



Olyan sokat segített nekem Bruercsi hajdani bejegyzése a beszerzési helyeiről (konkrétan arra a rengeteg anyagra gondolok, ami azóta a Hunyadis fiúktól érkezett), hogy úgy gondoltam, én is elétek tárom, mit honnan szoktam venni. Hátha másnak is segítség lesz a lista.

Talán legelőször a Passzió Meridától rendeltem foltos anyagot, azóta már sokkal-sokkal többféle van nekik.

És hát ugye itt van az emlegetett bolt, a Cserhegyi és Tsa KFT, bár még személyesen nem jártam náluk, telefonon sikerült már értekeznünk. Ilyen korrekt és vásárlóközpontú üzletpolitikával már rég találkoztam, az áraik is barátságosak, nem kell sokezret fizetni a különféle puccos csomagküldő szolgálatoknak. Utalástól számítva két nap múlva nálam szoktak lenni a hőn áhított anyagok. Az egyetlen hátrány (bár nekik ez inkább előny:), hogy folyamatosan változik a bolt kínálata, így érdemes előbb telefonon leegyeztetni, van-e a kiszemelt textilük raktáron.
Nyitva tartás, cím és telefonszám: http://foltvarras.eu/kapcsolat.html

Kellék-ügyben a Varróvilágot tudom ajánlani. Szintén említésre méltó üzletpolitikával és olyan kedvező árakkal, amikkel én máshol nem találkoztam.
Nyitva tartás, cím és telefonszám: http://varrovilag.hu/content.php/3

Főleg hímzőgépeseknek tudom ajánlani a székesfehérvári Varrógépcentrumot, bár a kínálatuk alapján akár varrógépet, akár kelléket keresünk, sok mindent találhatunk. Gézámmal Falc hímzőcérnával kezdtük pályafutásunkat, nekünk bevált, az ára sem túl ördöngős. Ultra solvy, tépős vetex, avalon mind innen származnak. (Úgy látom, a honlapjaik átalakítás alatt állnak, a kipróbálás idején mindenesetre nem működött egy csomó menüpont.)

Tudom, hogy sokan ódzkodnak komoly terméket internetről rendelni, de nekem bevált. Amikor Giziért mentünk anno Pestre a Singer márkaszervízbe, már akkor ácsingóztam egy Quantum Futuráért, de csak álomnak tűnt. Aztán egyszer belebotlottam a neten az arukereso.hu oldalba, ahol végül találtam egy online műsaki áruházat, ahol közel 40 ezer forinttal olcsóbban kaptam meg Gézát. Ők most épp nem árulják, inkább csak általánosságban biztatlak benneteket a google és ezen belül a különféle árösszehasonlító oldalak használatára, elképesztő különbségek vannak az árak között. A garancia pedig minden gépre ugyanannyi, bárhonnan is vesszük.

Táskaalkatrészeket a Bagaria cipőkellékesnél szoktam venni (Pákozdi csata u. 17., 20/434-6396). Itt megint csak általános a buzdítás: a cipő- és táskakellékeseknél általában nagyobb választékban és olcsóbban találunk karabinereket, pánthosszabbítókat, karikákat...

Elizanikó érdeme, hogy a méteráru boltos választékhoz képest feleannyiért és duplajó minőségben jutottam vatelinhez. Konkrétan Kecskeméten a Szivacs-Trade Kft. kárpitos boltjában (Csíksomlyói u. 15; 20/965-1184), nézzetek körül a környezetetekben, főleg ha olyan csekély választékkal kell beérnetek, mint nekünk itt Kecskeméten.

És ha már a szűkebb hazámnál tartok, meg kell említenem Zsuzsa internetes boltját, a Tűvarázst, ahonnan online még nem vásároltam, csak még régebben, mikor valós bolt is társult az online választékhoz és régiós varrás alkalmával. Itt nemcsak pw anyagokat, de keresztszemes készleteket, alapanyagokat is találunk!

És hogy igazán hazabeszéljek, hisz ez a bolt alapozta meg a hörcsög-létem és a különböző technikák iránti szeretetem is itt teljesedett be: cérnát, tűt, kötőfonalat, horgolófonalakat és -tűket stbstb. a Szil-Coop áruházban lévő kézimunkaboltban veszem. (Mellesleg családi vállalkozásban elindítottak egy szuper játékboltot is ugyanott, az emeleten, főleg társasjátékokkal, érdemes benézni!:) Itt a reklám vége:)))





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails