2009. június 7., vasárnap

egy öltés se....

... lesz a mai képek között, mégis bízom benne, tetszeni fog:)
Történt ugyanis, hogy olyan sok program jött össze hétvégére, hogy két hímzett munkán kívül (amik még bőven titkosak) semmit sem kreatívkodtam, viszont sütöttem egy jó nagy adag pizzakiflit. Íme, a "how to":)
50 dkg lisztet, 2 tk. cukrot, sót, fűszereket (fokhagymapor, chilli, görög fűszer), 6 dkg margarint, 2 tojássárgáját, 3 dl vizet és egy szárított élesztőt kenyérsütőgéppel bedagasztottam (talán elszámoltam a lisztet, de nagyon kevésnek bizonyult, dagasztás alatt jó sokat borítottam még az edénybe), közben összevegyítettem a tölteléket: 20 dkg valamiféle felvágott (talán főtt sonkaféle volt), kb. 10 dkg sajt, picinyke kolbász, fél kukoricakonzerv, paprika- és pizzakrém került bele.
A továbbiakhoz hoztam képeket, annyiban kiegészíteném, hogy középmeleg sütőben pirosodásig sütöttem (a képek minőségéért a késő esti neonfény tehet... Ja meg persze én, aki még elég béna vagyok a géphez, hogy jól beállíthassam:))
Jó étvágyat, próbáljátok ki, nagyon finom!







ps. - már megint: Készítettem zöldborsókrémet is, de annak fotójával nem zaklatnám a lelki világotokat:) Három maréknyi friss borsót vegetás vízben főztem 5 percig, aztán leturmixoltam egy teáskanálnyi olajjal, 2 gerezd fokhagymával, sóval, borssal, reszelt füstölt sajttal és műanyag edénybe téve lehűtöttem. Friss pirítóssal isteni. Jajjh, mit tegyek, rákattantam a héten a gasztroblogokra, azt hiszem, holnap szétnézek a fogyókúrás blogok között:)))
Szép hetet nektek!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails