2009. január 28., szerda

rendszeresen olvaslak Benneteket!

Már rég meg akartam írni (kicsit kimagyarázni), miért is nem jelölök be senkit rendszeres olvasóként. Ennek nem az az oka, hogy nem olvaslak titeket, sokkal inkább az, hogy a google reader nevű segítséget használom a friss bejegyzések megjelenítéséhez!

Eme kis bevezető után nézzétek, min dolgoztam az utóbbi napokban:

Büszkén mutatom be picinyke családunk picinyke házának legsajátosabb házi áldását:
I proudly show you the most special home blessing of our little family’s little house:


Imádtam készíteni, rengeteget mosolyogtam, rengeteg áldásos dalt énekelgettem közben és rengeteget gondoltam Drága Nagymamámra… Mióta megláttam az áldást és a képet Mammka blogjában, kicsit úgy érzem, mintha a Mamikám áldana meg az égből… jó érzés, megnyugtató…
I loved to sew it, smiled a lot during working, sang lots of blessing-songs and thought a lot to my Dear Grandma… Since I’ve seen the blessing and the picture at Mammka’s blog, I felt that these are just like my Grandma’s words… Good feeling, soothing…

Van itt kérem szépen minden, amit kicsit is tudok:)) Rengeteg hímzés, hónapok óta nem hímeztem ennyit, de nem bánom. Venus-szal öltögettem, két szállal, kicsit több mint egy motring fogyott el belőle. Aztán itt a stippling. No azt csak kicsit tudom még, sokat elmond a szintemről, ha halkan megsúgom, hogy bizony előrajzoltam a kunkorokat. Egyszerűen nem áll rá a szemem varrás közben, folyton behúzom magam a csőbe és nem tudok kikanyarogni.
Here are many things I can do:)) Lots of hand embroidery, I haven’t embroidered as much for months, but I don’t mind. I used Venus silk thread. And here’s stippling. I can stipple just a little bit (to show my level – I had to draw before stitch). I just can’t stitch the frizzlings, I always create impossible positions to continue.


Applikálás sk festett anyagokból. Ja és kábé ez az egyfajta virág, amit saját kútfőből le tudok rajzolni, azért ezt használom mindenhol:))
Application with hand-dyed fabrics. And this is the one kind of flower I can draw, so that’s why I use it everywhere:))


És itt van Géza keze nyoma, egyből három. Imádom ezeket a szitakötőket! Vidám, tavaszias képet akartam, ezért választottam virágokat és bogarantyúkat. Ja, az egész mérete: 60x70 cm.
And here are the marks of my embroidery machine. I simply just love dragonflies! I wanted a springlike, happy wallhanging, so I chose flowers and bugs. The sizes are: 60x70cm.







Hm, itt még nincs ám vége a élőlényeknek, valóságos szitakötő áradat van minálunk! Ők arra hivatottak, hogy a legnagyobb hidegben se gyulladjon meg a függöny alja… No de az vesse rám az első követ, akinek nem tetszenek! :)) Aki viszont nem követ ragadna, hanem szívesen nézegetne pár pillét a saját otthonában, az kapja maga elé a klaviatúrát! Egy szerencsés olvasónak 3 szitakötőt ajánlok fel az általa kért színekben. Tehát a jelentkezéshez nem kell mást tennetek, csak 3 színt hozzábiggyeszteni a hozzászóláshoz, pl. "világoskék – sötétpiros – citromsárga" vagy "rózsaszín 3 árnyalata". Csak egyet kérek – nehezen behatárolható színekkel ne pályázzatok (vagy segítsetek beazonosítani:)) 48 óra múlva sorsolok (péntek este kilenckor) és izzítom Gézát!
And that isn’t all!! Here’s a dragonfly-flow at our house! They save the curtain above the convector…


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails